Στο Κίνημα Αλλαγής βλέπουν διψήφια ποσοστά στις εκλογές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο Κίνημα Αλλαγής βλέπουν διψήφια ποσοστά στις εκλογές
Μήνυμα συστράτευσης εκπέμπουν πλέον τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, μετά την κατάκτηση της τρίτης θέσης στις ευρωεκλογές αλλά και την μείωση της επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει αισιοδοξία για αύξηση των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ στις εθνικές εκλογές, αφού προβάλλουν ως η βασική προοδευτική εναλλακτική στο πολιτικό σκηνικό. Όπως σχολίασε στέλεχος κοντά στην Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ στην προεκλογική περίοδο αναμένεται να απευθύνουν κάλεσμα επαναπατρισμού των παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που από το 2012 κι έπειτα κατευθύνθηκαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την κατάκτηση διψήφιου ποσοστού, που σε συνδυασμό με τη μείωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να επαναφέρει το Κίνημα Αλλαγής σε μια τροχιά αν όχι κυριαρχίας στον χώρο της Κεντροαριστεράς, τουλάχιστον σε μια θέση αυτόνομου και διακριτού πόλου.

Στο κάλεσμα πανσρατιάς φαίνεται πως ανταποκρίθηκε και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης που διατύπωσε την πρόθεση να κατέβει υποψήφιος σε μη εκλόγιμη θέση (πχ. στη λίστα των βουλευτών Επικρατείας) για να βοηθήσει την μάχη που θα δώσει η παράταξη, με την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ πάντως να μην φαίνεται να επιθυμεί μια τέτοια εξέλιξη. Τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μεχρι ο τέλος της επόμενης εβδομάδας, αφού την Τρίτη θα συνεδριάσουν σε κοινή σύνθεση η Κοινοβουλευτική Ομάδα με το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος, ενώ την επόμενη Κυριακή θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που αναμένεται να επικυρώσει τις υποψηφιότητες.

Η Φώφη Γεννηματά θα έχει σειρά συναντήσεων τις επόμενες μέρες με τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος Αλλαγής ώστε να οριστικοποιηθούν και οι υποψηφιότητές τους μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Αρκετά πιθανή θεωρείται η πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ εικάζεται πως θα αξιοποιηθούν τα στελέχη που έδωσαν τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως ο Παύλος Γερουλάνος, ο Γιάννης Σγουρός και ο Γιώργος Καμίνης. Τη μάχη στη Β' αθήνας θα δώσει και ο εκπρόσωπος του κόμματος Παύλος Χρηστίδης, με πιθανότερο το δυτικό τομέα της Αθήνας.

Υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής στην Α' Θεσσαλονίκης θα είναι κι επισήμως ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, που συναντήθηκε χθες με τη Φώφη Γεννηματά, ενώ σήμερα η πρόεδρος του Κίνηματος θα επισκεφτεί το Αγρίνιο, την Πάτρα και τον Πύργο για να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Απόστολου Κατσιφάρα στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider