Τσίπρας για Μάτι: Οι υπουργοί μου πάγωσαν από την ζωντανή μετάδοση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας για Μάτι: Οι υπουργοί μου πάγωσαν από την ζωντανή μετάδοση
Οι υπουργοί μου που ήταν στο τραπέζι πάγωσαν από την κάμερα και δεν μου είπαν τίποτα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.    

Στην ζωντανή σύνδεση από το Κέντρο Επιχειρήσεων και την «αμηχανία» των υπουργών που ήταν παρόντες απέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας το ότι δεν ενημερώθηκε για την ύπαρξη νεκρών στην τραγωδία στο Μάτι, άμα τη αφίξει του.

«Ρωτούσα πράγματα για τη διαχείριση της πυρκαγιάς και εκείνη την ώρα είχα μόνο την φήμη για έναν ή δύο νεκρούς από αναθυμιάσεις. Οι υπουργοί μου που ήταν στο τραπέζι πάγωσαν από την κάμερα και δεν μου είπαν τίποτα. Όταν έφυγαν οι κάμερες τότε μου είπαν ότι ίσως έχουμε περισσότερους νεκρούς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Με ειδοποίησαν ότι η φωτιά στο Μάτι ήταν ανεξέλεγκτη, μπήκα στο αεροπλάνο και γύρισα. Είχαμε την αίσθηση ότι η φωτιά μπαίνει στον οικισμό. Πέρασα πάνω από την περιοχή και είδα μια εικόνα καταστροφής αλλά δεν είχα εικόνα για το αν υπήρχε εκκένωση και νεκροί. Βρέθηκα στο κέντρο επιχειρήσεων, δεν ήξερα καν ότι ήταν δημόσια η εικόνα μου την ώρα εκείνη. Το τελευταίο πράγμα που με ένοιαζε εκείνη την ώρα ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος. Ρωτούσα πράγματα για τη διαχείριση της πυρκαγιάς και εκείνη την ώρα είχα μόνο την φήμη για έναν ή δύο νεκρούς από αναθυμιάσεις. Οι υπουργοί μου που ήταν στο τραπέζι πάγωσαν από την κάμερα και δεν μου είπαν τίποτα. Και τότε μου είπαν ότι ίσως έχουμε περισσότερους νεκρούς. Αυτό που βαραίνει τη δική μου σκέψη είναι οι νεκροί και όχι η κακή διαχείριση» περιέγραψε ο πρωθυπουργός για την ημέρα της τραγωδίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider