Τα νέα μέλη θα καθορίσουν πλήρως το… νέο ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα νέα μέλη θα καθορίσουν πλήρως το… νέο ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε χθες από την Ιταλία κι από σήμερα θα ξεκινήσει η μεγάλη προετοιμασία για την συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής.

Πλησιάζει η ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα «ανοίξει την πόρτα του» στην κοινωνία, με την έναρξη της εγγραφής των νέων μελών και δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος πως αυτή η στιγμή θα αποτελέσει «ορόσημο» για το κόμμα και το μέλλον του.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ, την προηγούμενη εβδομάδα, το είπε ξεκάθαρα: «Στο Συνέδριο, τα μέλη θα αποφασίσουν για όλα». Τα μέλη θα αποφασίσουν για τον γραμματέα του κόμματος, για τα όργανα που θα παίρνουν αποφάσεις και θα καθορίζουν την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την συνένωση του με την Προοδευτική Συμμαχία θα συνεχίσει να λέγεται έτσι ή θα αλλάξει όνομα, θα αποφασίσουν τα μέλη, στο μεγάλο Συνέδριο που θα γίνει σε λίγους μήνες.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν πως προτεραιότητα των στελεχών της Κουμουνδούρου αυτή τη στιγμή είναι το ποια θα είναι αυτά τα μέλη, πως θα εγγραφούν και πως θα συμμετέχουν στις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που υπάρχουν δύο διαφορετικές απόψεις μέσα στο κόμμα, η μία όπως την έχει εκφράσει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος σημειώνει πως δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μοιάζει με «κλειστό κλαμπ για λίγους και εκλεκτούς» και η άλλη όπως την εκφράζουν στελέχη όπως ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος οι οποίοι σημειώνουν πως πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά στα νέα μέλη, ώστε να μην αλλοιωθεί η ταυτότητα του κόμματος.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά σήμερα πως θα διαμορφωθεί η νέα ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, όταν αυτή τη στιγμή υπάρχουν δέκα χιλιάδες μέλη και μπορεί να γίνουν επταπλάσια ή δεκαπλάσια ή κι ακόμα περισσότερα. Είναι δεδομένο πως αυτό από μόνο του θα φέρει και πολλές ανακατατάξεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε χθες από την Ιταλία κι από σήμερα θα ξεκινήσει η μεγάλη προετοιμασία για την συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής που θα γίνει την Παρασκευή και το Σάββατο, παράλληλα με το φεστιβάλ της Νεολαίας ενώ ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μιλήσει στο φεστιβάλ την Κυριακή, σε μία ομιλία που χαρακτηρίζεται ως «πολιτικός-σταθμός» του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider