Τα ξημερώματα η συνάντηση Τραμπ - Μητσοτάκη: Τι θα συζητήσουν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα ξημερώματα η συνάντηση Τραμπ - Μητσοτάκη: Τι θα συζητήσουν
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ατζέντα των επαφών του Έλληνα πρωθυπουργού με ξένους επενδυτές. 

Στη 01:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) συναντώνται για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη και στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόναλντ Τραμπ παρουσία των συζύγων τους.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, οι δυο ηγέτες αναμένεται να επαναβεβαιώσουν τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και να συζητήσουν για την συνεχιζόμενη διαδικασία εμβάθυνσης των διμερών – πολιτικών και οικονομικών – σχέσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναδείξει «το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και αξιοπιστίας σε μία ευαίσθητη γεωστρατηγική περιοχή». Παράλληλα, χαιρετίζοντας την ενίσχυση του αμερικανικού ενδιαφέροντος για επενδύσεις στην Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στις νέες προοπτικές που ανοίγονται για την ελληνική οικονομία βάζοντας τη χώρα ξανά στο «ραντάρ» και των αμερικανών επενδυτών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ατζέντα των επαφών του Έλληνα πρωθυπουργού με ξένους επενδυτές.

Μετά τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάρει μέρος σε εκδήλωση της Goldman Sachs στην οποία ύστερα από πρόσκληση του CEO της Ντέιβιντ Σόλομον, θα παραστούν 30 CEOs κορυφαίων αμερικανικών επιχειρήσεων.

Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση του International Advisory Board (IAB) του Atlantic Council.

Συνεχίζοντας τις επαφές με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων, μετά τις χτεσινές συναντήσεις με τον Έντι Ράμα, τον Χασίμ Θάσι και τον Αλεξάντερ Βούτσιτς, θα συναντήσει την Τρίτη και τον Ζόραν Ζάεφ, ενώ στο πλαίσιο των διμερών συναντήσεων με ηγέτες μεγάλων χωρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκότ Μόρισον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider