Στο ελληνικό περίπτερο της China International Import Expo ο Κινέζος πρόεδρος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο ελληνικό περίπτερο της China International Import Expo ο Κινέζος πρόεδρος
Στο Ελληνικό περίπτερο παρουσιάζεται και η «Ελλάδα, 5000 χρόνια πολιτισμού» μια ευρηματική έκθεση υπό την επιμέλεια του Υπουργείου Πολιτισμού.

Με την επίσκεψη του Κινέζου προέδρου, Σι Τζινπίνγκ στο ελληνικό εθνικό περίπτερο άνοιξε τις πύλες της η δεύτερη China International Import Expo.

Ο πρόεδρος της Κίνας συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υφυπουργό Εξωτερικών για την Oικονομική διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη, ξεναγήθηκε στο ελληνικό περίπτερο από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Enterprise Greece κ. Γεώργιο Φιλιόπουλο.

Στο εθνικό περίπτερο, σκοπός του οποίου είναι η συνολική προβολή της χώρας μας, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να περιπλανηθεί στα στενά της Σαντορίνης και να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα της Οίας, μέσω εφαρμογής εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality), ενώ στο Gastronomy Bar, μπορεί να δοκιμάσει ελληνικά προϊόντα όπως ελαιόλαδο, μέλι, τυριά, εκλεπτυσμένα τοπικά κρασιά κ.ά..

Tαυτόχρονα, στο περίπτερο υπάρχει η έκθεση κοσμημάτων με θέμα «Καρποί και Σύμβολα», που φιλοξενήθηκε πρόσφατα στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών και έκθεση με αντίγραφα αρχαιοτήτων, υπό την Επιμέλεια του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στο Ελληνικό περίπτερο παρουσιάζεται και η «Ελλάδα, 5000 χρόνια πολιτισμού» μια ευρηματική έκθεση υπό την επιμέλεια του Υπουργείου Πολιτισμού. Πρόκειται για ένα μικρό μουσείο όπου ο επισκέπτης μπορεί να ταξιδέψει σε 5000 χρόνια του ελληνικού πνεύματος μέσα από αντιπροσωπευτικά καλλιτεχνήματα διαφόρων εποχών, αρχίζοντας με την Κυκλαδική Τέχνη στην Ελληνιστική Περίοδο. Ο Κινέζος Πρόεδρος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην έκθεση κοσμημάτων αλλά και στην έκθεση του Υπουργείου Πολιτισμού, όπου εστίασε στις προτομές του Όμηρου και του Ιπποκράτη.

Στο VR Room του Ελληνικού περιπτέρου ο επισκέπτης βιώνει την εμπειρία μιας εικονικής ξενάγησης στη γοητευτική Οία της Σαντορίνης. Μέσα από την παρουσίαση της αρχιτεκτονικής του χωριού που αναδύεται η ιστορία του νησιού, η ηφαιστειακή γη, η κατοίκησή του από ανθρώπους του σπουδαίου Μινωικού Πολιτισμού.

Σε αναρτημένα υφασμάτινα πανό παντού στο Περίπτερο παρουσιάζονται αποφθέγματα των μεγάλων αρχαίων φιλοσόφων και παράλληλα ανθρώπων του πνεύματος από τη νεώτερη Ελλάδα που οι ιδέες τους κεντρίζουν τη σκέψη. Ο Κινέζος πρόεδρο στάθηκε αρκετή ώρα και διάβασε τις περιγραφές αυτές στα Αγγλικά.

Στο κέντρο του περιπτέρου, ένας ανοιχτός χώρος προβολής δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να εξερευνήσει τις πολλές πλευρές της Ελλάδας μέσα από μια ποικιλία ταινιών. Η θεματολογία τους ποικίλλει από την κοσμηματοποιΐα της αρχαιότητας μέχρι διακοπές πολυτελείας και παρουσίαση του τρόπου ζωής στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Διάφορα σημαντικά μουσεία έχουν συνεισφέρει στη συλλογή των ταινιών. Εδώ επίσης ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει ζωντανά ελληνικούς χορούς και παντομίμα εμπνευσμένη από τις απεικονίσεις σε αρχαία αγγεία, με τη συνοδεία αυθεντικής μουσικής από αρχαία λύρα.

Το Gastronomy Bar, στο οποίο σταμάτησε ο Κινέζος πρόεδρος, αν και δεν γεύτηκε από τις ελληνικές λιχουδιές που υπήρχαν εκεί, είναι ο τόπος για την αισθαντική εμπειρία των ελληνικών προϊόντων, από ελαιόλαδο, μέλι, τυριά, μέχρι εκλεπτυσμένα τοπικά κρασιά.

Στην business lounge ο επισκέπτης έχει στη διάθεσή του ένα κατάλληλο χώρο για να συναντήσει υποψήφιους συνεργάτες από όλους τους τομείς της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Με τη φροντίδα του Enterprise Greece, προσφέρονται πολύτιμες πληροφορίες για νέες ευκαιρίες σε τομείς της αγοράς που ποικίλλουν από ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και υψηλή τεχνολογία μέχρι κινηματογραφικές παραγωγές.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider