«Πράσινο φως» σε TotalEnergies - APA για project 10 δισ. δολαρίων στο Σουρινάμ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πράσινο φως» σε TotalEnergies - APA για project 10 δισ. δολαρίων στο Σουρινάμ
Την τελική απόφαση επένδυσης για μια υπεράκτια ανάπτυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Σουρινάμ θα υπογράψει την Τρίτη η γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία TotalEnergies, δήλωσαν στο Reuters τέσσερις  πηγές με γνώση επάνω στο έργο.

Στην επένδυση ύψους άνω των 10 δισ. δολαρίων, για μια υπεράκτια ανάπτυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Σουρινάμ αναμένεται να προχωρήσουν η γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία TotalEnergies και η αμερικανική APA Corp.

Πρόκειται για το κοίτασμα Gran Morgu, το οποίο βρίσκεται στο τεμάχιο 58, περίπου 140 χλμ. από την ακτή και έχει εκτιμηθεί ότι περιέχει ανακτήσιμους πόρους που ανέρχονται σε 700 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, όπως αναφέρει το Reuters.

Η μικρή χώρα της Νότιας Αμερικής θέλει να ακολουθήσει τα βήματα της γειτονικής Γουιάνας, όπου μια κοινοπραξία με επικεφαλής την Exxon Mobil το 2019 άρχισε να αναπτύσσει περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια βαρέλια ανακτήσιμων πόρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, μετατρέποντας τη χώρα σε εξέχοντα παραγωγό.

Η Total Energies δήλωσε ότι η επενδυτική απόφαση για το έργο των 10 δισ. δολαρίων θα ληφθεί το τέταρτο τρίμηνο, με στόχο να ξεκινήσει η παραγωγή το πρώτο εξάμηνο του 2028.

Ο Annand Jagesar, Διευθύνων Σύμβουλος της κρατικής εταιρείας ενέργειας του Σουρινάμ και του ρυθμιστή αγοράς Staatsolie, είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα, ότι ήταν «πολύ πιθανό» η Staatsolie να πετύχει να συγκεντρώσει τα κεφάλαια που απαιτούνται για να ασκήσει το δικαίωμα αγοράς του 20% του έργου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

CVS Health: Άνοδος της μετοχής μετά τις επαφές με hedge fund - Πιθανή η διάσπαση

ADNOC: Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία των ΗΑΕ εξαγοράζει τη γερμανική Covestro έναντι 16,4 δισ. δολ.

Walt Disney και Reliance Industries δημιουργούν τον νέο κολοσσό του streamimg με αξία 8,5 δισ.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider