Ουκρανία: «Άδικη» η στάση του Βερολίνου για την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: «Άδικη» η στάση του Βερολίνου για την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού
Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ λέει ότι θα συζητήσει την "άδικη" στάση του Βερολίνου για την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού με τη Γερμανίδα ομόλογό του.

Το θέμα της άρνησης της Γερμανίας να προμηθεύσει στρατιωτικό υλικό με τη Γερμανίδα ομολογό του Αναλένα Μπέρμποκ κατά τις συνομιλίες που θα έχουν αργότερα σήμερα στο Κίεβο, θα εγείρει ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας.

Η Γερμανία έχει εκφράσει την υποστήριξή της για την Ουκρανία στην αντιπαράθεσή της με τη Μόσχα μετά τη συγκέντρωση από τη Ρωσία δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, αλλά έχει απορρίψει τα ουκρανικά αιτήματα για στρατιωτικό εξοπλισμό, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η Γερμανία έχει κατ΄επανάληψη και δημόσια εξηγήσει την απόφαση αυτή. Θεωρούμε πως οι εξηγήσεις αυτές σε ό,τι αφορά την Ουκρανία είναι άδικες. Πιστεύουμε πως υπάρχει ένας ευρύτερος χώρος δράσης για τη Γερμανία», δήλωσε ο Ντμίτρο Κουλέμπα σε συνέντευξη Τύπου. «Πρέπει να σεβαστούμε τη θέση του κράτους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να εργαστούμε μαζί του».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εβδομάδα έντονης διπλωματικής κινητικότητας ξεκινά για την αποκλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης

Αεροπλάνα μεταφέρουν αμερικανικά στρατεύματα στην Πολωνία

gazzetta
gazzetta reader insider insider