Ιταλία: Παραιτήθηκε ο υπ. Πολιτισμού - Ποιος αναλαμβάνει

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Παραιτήθηκε ο υπ. Πολιτισμού - Ποιος αναλαμβάνει
Αμέσως μετά την παραίτησή του προκατόχου του Τζενάρο Σαντζουλιάνο, νέος επικεφαλής του υπουργείου ορίσθηκε ο δημοσιογράφος Αλεσάντρο Τζούλι, διευθυντής του μουσείου Maxxi της Ρώμης.

O Αλεσάντρο Τζούλι είναι ο νέος υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας. Αμέσως μετά την παραίτησή του προκατόχου του Τζενάρο Σαντζουλιάνο, νέος επικεφαλής του υπουργείου ορίσθηκε ο δημοσιογράφος Αλεσάντρο Τζούλι, διευθυντής του μουσείου Maxxi της Ρώμης.

Στην επιστολή παραίτησής του που απέστειλε στην Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, ο Σαντζουλιάνο μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι «τώρα πρέπει να σταθεί στο πλευρό της συζύγου του» ότι «είναι περήφανος για τα αποτελέσματα που πέτυχε τα τελευταία δύο χρόνια» και πως «η δουλειά αυτή δεν μπορεί να σταματήσει εξαιτίας του κουτσομπολιού, διότι οι δημόσιοι θεσμοί έχουν υπέρτατη αξία και δεν υπόκεινται σε προσωπικούς λόγους και υποθέσεις».

«Παραιτούμαι μετά από ημέρες γεμάτες μίσος και πόνο», ανέφερε, ενώ ευχαριστεί την Ιταλίδα πρωθυπουργό για το ότι τον υπερασπίστηκε, προσθέτοντας ότι παραιτείται εξαιτίας ενός μιντιακού συστήματος». Χαρακτήρισε, δε, την παραίτησή του «οριστική και αμετάκλητη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider