Οικονόμου: Νέα σύμβαση χρηματοδότησης ποσού-ρεκόρ 580 εκατ. ευρώ με την ΕΚΤ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οικονόμου: Νέα σύμβαση χρηματοδότησης ποσού-ρεκόρ 580 εκατ. ευρώ με την ΕΚΤ
«Με σχέδιο επενδύουμε στα έργα προς όφελος όλων των συμπολιτών μας».

Στην υπογραφή της νέας σύμβασης χρηματοδότησης με την ΕΚΤ αναφέρεται, με ανάρτησή του στο Twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Υπογράφηκε με την ΕΚΤ νέα σύμβαση χρηματοδότησης ποσού-ρεκόρ 580 εκατ. ευρώ για την κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό, της μεγαλύτερης διαδρομής που έχει κατασκευασθεί στην Αθήνα», αναφέρει, στην ανάρτησή του, ο κ. Οικονόμου και επισημαίνει: «Με σχέδιο επενδύουμε στα έργα προς όφελος όλων των συμπολιτών μας».

Αττικό Μετρό: Χρηματοδότηση 580 εκατ. ευρώ από ΕΤΕπ

Να θυμίσουμε πως η ΕΤΕπ ενέκρινε την επίσημη έγκριση της πίστωσης του εμβληματικού ποσού των 580 εκατ. ευρώ για τη νέα χρηματοδότηση της κατασκευής της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, η οποία συνιστά εμπράκτως όχι μόνον τη μεγαλύτερη στήριξη της ΕΤΕπ έναντι ενός νέου συγκοινωνιακού έργου στην χώρα αλλά και τη στήριξή της σε ένα και μόνο έργο στην Ελλάδα, αναφέρει η Αττικό Μετρό σε σχετική της ανακοίνωση.

Ειδικότερα, η νέα χρηματοδότηση, υπό τη μορφή τριαντακονταετούς δανείου, θα στηρίξει την κατασκευή της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας και, συγκεκριμένα, το Τμήμα Α' – Άλσος Βεΐκου – Γουδή, έργο το οποίο αποτελείται από δεκαπέντε (15) νέους υπόγειους σταθμούς. Συνιστά, δε, το δεύτερο τμήμα της χρηματοδότησης συνολικού ύψους 730 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ που έχει δοθεί από την ΕΤΕπ για το έργο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αττικό Μετρό: Χρηματοδότηση 580 εκατ. ευρώ από ΕΤΕπ για τη νέα Γραμμή του Μετρό Αθήνας

gazzetta
gazzetta reader insider insider