Ρωσικό ΥΠΕΞ: Ενδεχόμενη ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ συνιστά απειλή - Απάντηση από την Φινλανδία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσικό ΥΠΕΞ: Ενδεχόμενη ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ συνιστά απειλή - Απάντηση από την Φινλανδία
Απειλές προς την Φινλανδία και τη Σουηδία εξαπέλυσε η Ρωσία, εν μέσω βομβαρδισμών στο ουκρανικό έδαφος.

Τελευταία ενημέρωση: 10:32

Για πολιτικές και στρατιωτικές συνέπειες κατά της Φινλανδίας και της Σουηδίας κάνει λόγο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφερόμενο στο ενδεχόμενο να κινηθούν προς ένταξη στις δομές του ΝΑΤΟ.

«Εκλαμβάνουμε τη δέσμευση της φινλανδικής κυβέρνησης σε πολιτική στρατιωτικής ουδετερότητας ως σημαντικό παράγοντα στη διασφάλιση της ασφάλειας και της σταθερότητας στη βόρεια Ευρώπη» αναφέρεται σε ανάρτηση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, μεταφέροντας τη δήλωση της ΥΠΕΞ Μαρίας Ζαχάροβα.

💬#Zakharova: We regard the Finnish government’s commitment to a military non-alignment policy as an important factor in ensuring security and stability in northern Europe.

☝️Finland’s accession to @NATO would have serious military and political repercussions. pic.twitter.com/eCY5oG23rL

Ενώ τονίζεται πως «η εισδοχή της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα έχει σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές προεκτάσεις», πρόκειται για ένα από τα βασικά σημεία της ρητορικής του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος αυτή τη στιγμή διεαξάγει μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας για την κατάληψη της Ουκρανίας.

Να θυμίσουμε πως την Πέμπτη, η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν ρωτήθηκε για την ένταξη στο ΝΑΤΟ της χώρας της, δηλώνοντας ότι μετά την εισβολή στην Ουκρανία, θα υπάρξουν νέες συζητήσεις με τη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Στουμπ: Η Ρωσία ωθεί τη Φινλανδία πιο κοντά στο ΝΑΤΟ

Στις «απειλές» που εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα κατά της Φινλανδίας και της Σουηδίας «απάντησε» ο πρώην πρωθυπουργό της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, με ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Στουμπ ανέφερε πως με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, η προσχώρηση της χώρας του στη Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι μονόδρομος.

«Η Ρωσία ωθεί τη Φινλανδία πιο κοντά στο ΝΑΤΟ, με την ιδιότητα του μέλους. Πιο από ποτέ. Η ασφάλειά μας βασίζεται εν μέρει σε μια επιλογή συμμετοχής στη Συμμαχία. Με αυτά που εξελίσσονται, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συμμετάσχουμε. Η ένταξη της Φινλανδίας θα ενίσχυε τη Συμμαχία και θα συνέβαλε στη διατήρηση της σταθερότητας της Βόρειας Ευρώπης» είπε ο Στουμπ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider