Η ΕΕ ετοιμάζει ειδική άδεια παραμονής στους Ουκρανούς πρόσφυγες, διάρκειας 3 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ΕΕ ετοιμάζει ειδική άδεια παραμονής στους Ουκρανούς πρόσφυγες, διάρκειας 3 ετών
Περίπου 300.000 Ουκρανοί πολίτες βρίσκονται μέχρι σήμερα σε χώρες της ΕΕ, με αρκετούς περισσότερους να αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα να εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω του πολέμο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να προχωρήσει στη χορήγηση ειδικής άδειας παραμονής για τους Ουκρανούς πολίτες που ήδη βρίσκονται και θα καταλήξουν να βρεθούν στα κράτη μέλη της ΕΕ λόγω της εισβολής της Ρωσίας στη χώρα τους, για περίοδο 3 ετών.

Όπως αναφέρει το Reuters, περίπου 300.000 Ουκρανοί πολίτες βρίσκονται μέχρι σήμερα σε χώρες της ΕΕ, με αρκετούς περισσότερους να αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα να εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω του πολέμου μέσω των συνόρων της Ουκρανίας σε Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία και Ουγγαρία.

Όπως είπε ο Γάλλος υπουργός, αρμόδιος για θέματα ΕΕ, Ζεράλτ Νταρμανίν, «είναι καθήκον μας να υποδεχθούμε αυτούς που τρέχουν μακριά από τον πόλεμο».

Οι τελικές συζητήσεις για την ειδική άδεια παραμονής στους Ουκρανούς πολίτες, που περιλαμβάνει άδεια εγκατάστασης, εργασίας, περίθαλψης και κοινωνικής ασφάλισης για τις χώρες της ΕΕ, θα γίνουν μεταξύ των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ την ερχόμενη Πέμπτη, 3 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΟΗΕ: Πάνω από 100 οι νεκροί άμαχοι στην Ουκρανία - Φόβοι για αύξηση των θυμάτων

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider