Δημοσκόπηση Marc: Στο 9,9% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, διψήφιο το ΠΑΣΟΚ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση Marc: Στο 9,9% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, διψήφιο το ΠΑΣΟΚ
Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 32%, με την αξιωματική αντιπολίτευση να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με ποσοστό 22,1%

Σχεδόν στις 10 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ANT1.

Αναλυτικότερα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 32% -οριακά αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση-, με την αξιωματική αντιπολίτευση να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με ποσοστό 22,1%.

Διψήφια ποσοστά για το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής που συγκεντρώνει το 13,2% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων, ενώ έπονται ΚΚΕ με 5,7%, Ελληνική Λύση με 4,6% και ΜέΡΑ 25 με 2,8%.

Στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 48,7% θετικές γνώμες έναντι 50,3% αρνητικές, ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Αναφορικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, το 60% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά/μάλλον θετικά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ το 32,9% αρνητικά/μάλλον αρνητικά, ενώ 7,1% δεν απάντησε στο ερώτημα.

Τέλος, αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (55,5%) επιθυμεί αυτές να διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας, ενώ ποσοστό 41,1% επιθυμεί αυτές να λάβουν χώρα το προσεχές φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Opinion Poll: Στις 9,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Πιο δημοφιλής ο Μητσοτάκης, τρίτος ο Τσίπρας μετά από Ανδρουλάκη

Δημοσκόπηση Alco: Νέα μείωση στην πρόθεση ψήφου για την ΝΔ - Στο 8,1% η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider