Επιμένει στις απειλές ο Ερντογάν - Στο στόχαστρο η Θράκη για τον κόμβο αερίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιμένει στις απειλές ο Ερντογάν - Στο στόχαστρο η Θράκη για τον κόμβο αερίου
Σταθερός στη ρητορική των απειλών παραμένει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας το «μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ». 

Τελευταία ενημέρωση 15:30

Σταθερός στη ρητορική των απειλών παραμένει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας το «μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατά την επιστροφή του από την Αστάνα του Καζακστάν, όπου είχε συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «βλέπουμε βέβαια τι συμβαίνει και το τι κάνουν στην Αλεξανδρούπολη και σε διάφορα νησιά. Αφού φορέσουμε την πανοπλία μας και λάβουμε τις προφυλάξεις μας, δεν μας δίνουν κανέναν φόβο».

«Έχουμε λάβει τα μέτρα μας, όλα είναι έτοιμα. Ως εκ τούτου, κάνουμε τα βήματά μας ανάλογα», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το kathimerini.gr.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει όριο που η υπομονή ξεχειλίζει, ο Ερντογάν απάντησε: «Αυτό το πράγμα δεν έχει ημερομηνία. Βέβαια μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ. Αλλά δεν μπορούμε να ορίσουμε ημερομηνία που η ιστορία θα καταγραφεί. Είναι δυνατόν να πούμε το τι και πότε θα το κάνουμε;».

Σχετικά με τα F-16 ο Τούρκος πρόεδρος έδειξε αισιόδοξος λέγοντας: [Αυτά τα πρόσφατα βήματα ή οι πρόσφατες εξελίξεις, ειδικά όσον αφορά το F16, δείχνουν ότι κάτι έχει αλλάξει. Φυσικά όλα αυτά τα βήματα τα ακολουθεί ταυτόχρονα και η Ρωσία. Πώς προχωράει και το τι συμβαίνει».

Με αφορμή την πρόταση Πούτιν για τη δημιουργία ενός νέου ενεργειακού κόμβου στην Τουρκία, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι μαζί με τον Ρώσο πρόεδρο «δώσαμε εντολή στο υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων μας και στον αρμόδιο φορέα της ρωσικής πλευράς να συνεργαστούν». «Για ένα τέτοιο κέντρο διανομής, φυσικά, η Θράκη θεωρείται ο σημαντικότερος τόπος για αυτήν την επιχείρηση», συμπλήρωσε.

Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους δήλωσε επίσης πως οι εργασίες θα αρχίσουν αμέσως. «Δεν θα υπάρξει αναμονή στο ζήτημα αυτό», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι ο ενδεχόμενος κόμβος μπορεί να κατασκευαστεί στη βορειοδυτική τουρκική περιφέρεια της Ανατολικής Θράκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: «Να λύσουμε μόνοι μας τα προβλήματά μας» το μήνυμα του Ακάρ στην Ελλάδα

Γαλλία: Δεν έχει νόημα η πρόταση Πούτιν για κόμβο φυσικού αερίου στην Τουρκία

gazzetta
gazzetta reader insider insider