Σκρέκας για Σύνοδο ΥΠΕΝ: Θα συνεργαστούμε για να «βάλουμε» στην άκρη τις διαφορές μας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκρέκας για Σύνοδο ΥΠΕΝ: Θα συνεργαστούμε για να «βάλουμε» στην άκρη τις διαφορές μας
Την ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης για την τελική συμφωνία εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Την ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης για την τελική συμφωνία εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας κατά την άφιξη του στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που λαμβάνει χώρα σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός δήλωσε πως «στο πρόσφατο ευρωπαϊκό συμβούλιο οι επικεφαλής των κρατών-μελών έθεσαν τα θεμέλια για μία πολύ σημαντική συμφωνία. Σήμερα θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτή τη βάση, θα συνεργαστούμε ούτως ώστε να «βάλουμε» στην άκρη τις διαφορές μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέλνει τώρα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας απέναντι στις υψηλές τιμές ενέργειας. Θα πρέπει να ανταποκριθούμε στην επείγουσα ανάγκη να εγγυηθούμε την ασφάλεια και την σταθερότητα των Ευρωπαίων πολιτών. Είμαστε ικανοποιημένοι που η τελική συμφωνία περιλαμβάνει δύο πτυχές της ελληνικής πρότασης».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα η αρμόδια Επίτροπος Κάντρι Σίμσον ανέφερε πως το τι σημαίνει πιθανή επέκταση του ιβηρικού μοντέλου σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι ένα από τα ζητήματα τα οποία θα συζητήσουν οι υπουργοί Ενέργειας. Προσερχόμενη στο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας σημείωσε ότι οι ηγέτες ζήτησαν από την Κομισιόν να παράσχει μια ανάλυση σε σχέση με το εν λόγω μοντέλο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φυσικό αέριο: Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των τιμών, σε εσωτερική και διεθνή αγορά

Ρεύμα: Πού θα κινηθούν οι επιδοτήσεις Νοεμβρίου - Η πρόταση της αγοράς για τον «ενεργειακό τουρισμό»

gazzetta
gazzetta reader insider insider