Ιταλία: Κρατική ενίσχυση 400 εκατ. ευρώ στην αεροπορική ITA, καθώς καθυστερεί η ιδιωτικοποίηση της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Κρατική ενίσχυση 400 εκατ. ευρώ στην αεροπορική ITA, καθώς καθυστερεί η ιδιωτικοποίηση της
Το πακέτο των 400 εκατ. ευρώ θα ανεβάσει στα 1,1 δισ. ευρώ το συνολικό ύψος της κρατικής ενίσχυσης στη διάδοχο της Alitalia.

Η κυβέρνηση της ακροδεξιάς Τζόρτζια Μελόνι στην Ιταλία αναμένεται να δώσει νέο πακέτο κρατικής ενίσχυσης στην αεροπορική ITA Airways καθώς καθυστερήσει η πώληση της κρατικής αεροπορικής, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Το πακέτο των 400 εκατ. ευρώ θα ανεβάσει στα 1,1 δισ. ευρώ το συνολικό ύψος της κρατικής ενίσχυσης στη διάδοχο της Alitalia, μετά από ένα πακέτο 700 εκατ. ευρώ προς την εταιρεία.

Η ενίσχυση από τη Ρώμη στην ITA Airways έρχεται καθώς η κυβέρνηση της Μελόνι αναμένεται να ανοίξει και πάλι το «πεδίο» στους επενδυτές αφού η διαδικασία αποκλειστικών συζητήσεων με ένα όμιλο επενδυτών -με επικεφαλής την Centares Management- για την εταιρεία δεν κατέληξε σε συμφωνία.

Η κυβέρνηση θα μπορούσε να επανεκκινήσει τις συζητήσεις με την κοινοπραξία της Mediterranean Shipping Company και την Lufthansa, που έχασαν στον πρώτο γύρο προσφορών για την ITA Airways.

Με την επανεκκίνηση των συζητήσεων, το ιταλικό Δημόσιο θα μπορούσε να θέσει στο τραπέζι τη διατήρηση του 49% της αεροπορικής υπό κρατικό έλεγχο.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ITA Airways, Αλφρέντο Αλταβίλα, παραιτήθηκε τη Δευτέρα λόγω αντιρρήσεων για τη στρατηγική της αεροπορικής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Turkish Airlines: Σε ξεχωριστό εταιρικό σχήμα η αεροπορική χαμηλού κόστους AnadoluJet

gazzetta
gazzetta reader insider insider