Σήμερα το μεσημέρι οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για το «μπόνους» στους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σήμερα το μεσημέρι οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για το «μπόνους» στους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση
Ανακοινώνεται σήμερα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το επίδομα για τους συνταξιούχους που δεν πήραν αυξήσεις.

(UPD 11:16) Ανακοινώνεται σήμερα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το επίδομα για τους συνταξιούχους που δεν πήραν αυξήσεις.

Συγκεκριμένα, την ανακοίνωση του επιδόματος θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στα περιφερειακά ΜΜΕ στις 12:00 το μεσημέρι στην Κοζάνη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η περιοδεία του κ. Μητσοτάκη στην Δυτική Μακεδονία συνεχίζεται και σήμερα. Το πρωί θα επισκεφθεί τη Φλώρινα και τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής «Πτολεμαίδα 5».

Ο ίδιος απευθυνόμενος σε πολίτες της Φλώρινας, είπε: «Κάποιοι τώρα έρχονται και κλαίγονται και λένε ότι θα καταργήσουν τον νόμο τον οποίο οι ίδιοι ψήφισαν, όμως οι συνταξιούχοι δεν ξεχνούν ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι τσάκισαν τις συντάξεις τους, με ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, όπως δεν ξεχνούν, επίσης, ότι για πρώτη φορά είδαν αυξήσεις στις συντάξεις από αυτή την κυβέρνηση».

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η εκλογική αναμέτρηση της άνοιξης θα δώσει και πάλι στη Νέα Δημοκρατία τη δυνατότητα να συνεχίσει το σημαντικό έργο το οποίο έχουμε επιτελέσει».

«Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες θα μας εμπιστευτούν και πάλι, διότι οι πολίτες βλέπουν, κρίνουν και συγκρίνουν» τόνισε.

Κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα,για «διχαστικό λόγο» και σημείωσε: «Εμείς έχουμε σχέδιο για την Ελλάδα του μέλλοντος. Κάποιοι άλλοι επιμένουν να διχάζουν να μιλούν για δήθεν κατάργηση της δημοκρατίας. Ποιοι; Αυτοί που θυμόμαστε τα έργα και τις ημέρες τους όταν κυβέρνησαν. Και ταυτόχρονα να επιμένουν να χωρίζουν τους Έλληνες. Εγώ δεν πρόκειται να το κάνω αυτό».

Σε ερώτηση των συγκεντρωμένων πολιτών Πότε θα γίνουν οι εκλογές απάντησε την άνοιξη και δήλωσε πως η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή για εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας χθες σε πολιτική συγκέντρωση το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ), έκανε γνωστό ότι θα πραγματοποιηθούν οι ανακοινώσεις για την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης σε συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση.

«Αύριο θα έχω την ευκαιρία να εξαγγείλω μια ακόμα παρέμβαση, επειδή έχουμε πια τη βεβαιότητα του δημοσιονομικού χώρου ότι μπορούμε να την υποστηρίξουμε, για να ανακουφίσουμε και όσους αδικούνται ακόμα από την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου. Θυμίζω επίσης πως όσοι περιμένουν την επικουρική τους σύνταξη θα λάβουν ως προκαταβολή 100 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης. Και αυτό μέχρι να κλείσει αυτή η πληγή της αργοπορίας, όπως έγινε στις βασικές συντάξεις» ανέφερε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του insider.gr, με εμβόλιμη πληρωμή εντός του Μαρτίου αναμένεται να πιστωθεί το επίδομα προσωπικής διαφοράς στους λογαριασμούς τουλάχιστον 140.000 συνταξιούχων με συντάξεις από 800 – 1.000 ευρώ, που δεν έλαβαν την αύξηση του 7,75%, ούτε και την επιταγή ακρίβειας τα Χριστούγεννα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φρένο Βρυξελλών στα μέτρα στήριξης - Στροφή σε στοχευμένες παρεμβάσεις χαμηλού κόστους

gazzetta
gazzetta reader insider insider