Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» και στους δημοσιογράφους Γ. Μελιγγώνη και Γ. Τραπεζιώτη, η Ράνια Σβίγκου, αναφερόμενη στις χθεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γαλλία, στις οποίες συμμετείχε, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η μαζικότητα των πορειών σε όλη τη Γαλλία, και η νέα προκήρυξη της απεργίας για το Σάββατο, δείχνουν ότι οι Γάλλοι δεν κάνουν βήμα πίσω απέναντι στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί για το συνταξιοδοτικό ο Πρόεδρος Μακρόν.
Αλλά, και ο Μακρόν, ο οποίος, για να περάσει τη μεταρρύθμιση χρησιμοποίησε το άρθρο 49 του Γαλλικού Συντάγματος, χωρίς να υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι ανυποχώρητος, αφού πολύ πρόσφατα είχαν προεδρικές εκλογές στη Γαλλία». Και συνέχισε, τονίζοντας ότι ««η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Τόσο τα συνθήματα, όσο και τα αιτήματα των εργαζομένων, έχουν ως προμετωπίδα το συνταξιοδοτικό, αλλά αφορούν μια ευρεία γκάμα θεμάτων που ξεκινάει από το κόστος ζωής και την ακρίβεια και καταλήγει στα δικαιώματα της νεολαίας, και στο μέλλον της γαλλικής κοινωνίας».
Σχετικά με τα fake news που διακινεί η ΝΔ ότι, δήθεν, ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε το όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότηση στα 67, η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι, «όπως από την πρώτη στιγμή επεσήμανε ο Γιώργος Κατρούγκαλος και όλα τα στελέχη μας, δεν ήταν νόμος του ΣΥΡΙΖΑ αυτός που αύξησε τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, ήταν νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης, στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής προσαρμογής». Και κατέληξε, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που εξοργίζει στην ουσία τη Ν.Δ,. είναι γενικά οι κινητοποιήσεις, είτε στη Γαλλία, είτε στην Ελλάδα. Και καταφεύγουνε κάθε φορά στα fake news, γιατί δεν έχουν να προτείνουν τίποτα καλύτερο στον ελληνικό λαό, ενόψει και των επικείμενων εκλογών το Μάιο».
Τέλος, η Ράνια Σβίγκου εξέφρασε την ανησυχία της για την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γαλλία, τονίζοντας ότι «δεν ήταν ένα παροδικό φαινόμενο, αλλά το είδαμε σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις. Το μόνο θετικό και ελπιδοφόρο στοιχείο είναι ότι στις εκλογές για τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, υπήρξε κοινή κάθοδος των υποψηφίων της ευρύτερης Αριστεράς, δηλαδή του ΚΚΓ, του Κόμματος Μελανσόν, του Σοσιαλιστικού Κόμματος, των Πρασίνων». Και κατέληξε, τονίζοντας την ανάγκη ύπαρξης κοινών πρωτοβουλιών «των συνδικάτων και των γαλλικών κομμάτων του προοδευτικού χώρου, ώστε να υπάρξει ένα πραγματικό μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά, γιατί οι αυταρχικές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές στρώνουν το έδαφος για την άνοδό της».