Σύλληψη υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας: Επικοινωνία Δένδια με Ράμα μετά το διάβημα - Παραμένει κρατούμενος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σύλληψη υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας: Επικοινωνία Δένδια με Ράμα μετά το διάβημα - Παραμένει κρατούμενος
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και επομένως δεν του έχει ασκηθεί και δίωξη.

Τελευταία ενημέρωση 12:55

Επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, είχε, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σχετικά με τη σύλληψη στην Αλβανία τριών ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του υποψήφιου δημάρχου στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ Διονύση-Φρέντι Μπελέρη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, νωρίτερα, ο κ. Δένδιας είχε ενημερώσει για το ζήτημα τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ η Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πραγματοποίησε διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το himara.gr, η πληροφορία ότι αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος δεν ισχύει. Πηγές της ελληνικής μειονότητας, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ενέτασσαν τη διαρροή στην προσπάθεια των αρχών να «καλμάρουν» την οργή των ομογενών στην Χιμάρα. Αυτός εξ άλλου θεωρείται από τους μειονοτικούς ότι ήταν και ο λόγος που ο Μπελερης δεν οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Χιμάρας, αλλά σε αυτό της Αυλώνας που απέχει αρκετά χιλιόμετρα.

Έως τώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και επομένως δεν του έχει ασκηθεί και δίωξη.

Παρέμβαση για την απελευθέρωση του υποψήφιου δημάρχου πραγματοποίησε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Συγκεκριμένα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό ομόλογό του, Μπέλνταρ Τσούτσι, ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση του ομογενούς και υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας.

Υπενθυμίζεται πως ο υποψήφιος δήμαρχος της Χειμάρρας, Διονύση-Φρέντι Μπελέρη συνελήφθη από τις αλβανικές Αρχές χτες το βράδυ, μόλις δύο ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές, με την κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων».

Με σφοδρότητα αντέδρασαν οι φορείς της μειονότητας, ΟΜΟΝΟΙΑ και ΚΕΑΔ, για την πρωτοφανή, όπως τη χαρακτηρίζουν επίθεση εναντίον του ελληνισμού της Αλβανίας.

Ο Φρέντι Μπελέρης, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές της Χειμάρρας, ως υποψήφιος δήμαρχος υποστηριζόμενος τόσο από το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) και την ΟΜΟΝΟΙΑ, όσο και από τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης, του οποίου ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα και το Κόμμα Ελευθερίας του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Βαγγελης Ντούλες, που έσπευσε προς συμπαράσταση του Μπελέρη στην Χιμάρα, αναφέρει:

«Μετά από μία εβδομάδα παραληρήματος, καλλιέργειας μίσους, διάσπασης και λιντσαρίσματος από πλευράς του πρωθυπουργού Ράμα σε βάρος του υποψηφίου του συνασπισμού «Μαζί κερδίζουμε » κ. Μπελέρη στη Χιμάρα, με εντολή και παραγγελία του Π/Θ αστυνομικές δυνάμεις απήγαγαν στο κέντρο της Χιμάρας, σε μια απαίσια σκηνή για να τον μεταφέρουν στην αστυνομική δ/νση Αυλώνα, τον κ. Μπελέρη και το δικηγόρο του. Πρόκειται για μία ανεξήγητη για τα δημοκρατικά δεδομένα και άνευ προηγουμένου πράξη, είναι ένα φαινόμενο που σχετίζεται μόνο με ολοκληρωτικά καθεστώτα. Τους καλούμε να απελευθερωθεί ο Μπελέρης, να διασφαλιστεί η εκλογική διαδικασία και η ψήφος, καλούμε τον Π/Θ να εγκαταλείψει τους εκφοβισμούς σε βάρος των πολιτών και τις προσπάθειες αλλοίωσης της βούλησης του λαού. Προειδοποιήσαμε με την προχθεσινή μας ανακοίνωση και επιθυμούμε να καλέσουμε πάλι τα ΜΜΕ να δώσουν το παρών, ώστε να υπάρχει διαφάνεια στη διαδικασία».

Σε ανακοίνωσή της, εξάλλου, η Ένωση Χειμαρριωτών, αφού καταγγέλλει διαρκείς «καθεστωτικές πρακτικές» του πρωθυπουργού Ράμα εναντίον του ελληνισμού της Χιμάρας, καλεί τους ομογενείς «να μην υποκύψουν στους εκφοβισμούς και να προσέλθουν στην κάλπη για να εκλέξουν δήμαρχο τον Φρέντυ Μπελερη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης στο AP: Υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας με νίκη ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

Κουτσούμπας: «Αποκλείεται να μην ήταν ενημερωμένος για τις υποκλοπές ο Μητσοτάκης»

Ερντογάν: Οι εκλογές να γίνουν η αρχή μιας νέας εποχής για Ελλάδα - Τουρκία

gazzetta
gazzetta reader insider insider