Ματαρέλα σε Ζελένσκι: Η Ιταλία είναι απόλυτα στο πλευρό της Ουκρανίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ματαρέλα σε Ζελένσκι: Η Ιταλία είναι απόλυτα στο πλευρό της Ουκρανίας
Στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του Ζελένσκι στη Ρώμη (η πρώτη από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος, τον Φεβρουάριο του 2022 ).

Η Ιταλία προσφέρει την απόλυτη της στήριξης στην Ουκρανία, στην αντίσταση που προβάλει στη ρωσική στρατιωτική εισβολή, υπογράμμισε ο Ιταλός πρόεδρος, Σέρτζιο Ματαρέλα, στον Ουκρανό ομόλογο του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του Ζελένσκι στη Ρώμη (η πρώτη από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος, τον Φεβρουάριο του 2022 ), ο Ματαρέλα κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους είπε πως «είναι τιμή να σας έχουμε στη Ρώμη».

«Ζήτησα να συναντηθώ μαζί σας μετά από χρόνια και υπό τελείως διαφορετικές συνθήκες. Έχετε την πλήρη υποστήριξη μας» τόνισε ο Ματαρέλα.

«Η Ιταλία, στον πόλεμο αυτό, συντάσσεται με την πλευρά την αλήθεια»

Ο Ζελένσκι, μετά τη συνομιλία του ε τον Ματαρέλα, έγραψε στο Telegram ότι «στον πόλεμο αυτό η Ιταλία συντάσσεται με την σωστή πλευρά, με την πλευρά της αλήθειας». «Κινούμεθα προς την κατεύθυνση της νίκης. Νίκη σημαίνει ειρήνη για την χώρα μας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την έναρξη της συνομιλίας της με τον Ζελένσκι, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι τόνισε ότι η χώρα της, μαζί με τους συμμάχους, θα συνεχίσει να προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο μέχρι να επιτευχθεί μια δίκαιη ειρήνη για την Ουκρανία,με διακοπή των εχθροπραξιών από μέρους της Ρωσίας.

Η Μελόνι διαβεβαίωσε, επίσης τον Βολοντίμιρ Ζελέσκι ότι η Ιταλία θα συνεχίσει να στηρίζει την αυστηρή εφαρμογή των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας από την στιγμή που πρόκειται για ένα από τα κύρια μέσα, ικανά να βοηθήσουν να τερματιστεί η στρατιωτική επίθεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Spiegel: Η Γερμανία ετοίμασε τη μεγαλύτερη παράδοση στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία - Αξίας 2,7 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider