Δημοσκόπηση Pulse: Στις 19,5 μονάδες η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση Pulse: Στις 19,5 μονάδες η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
Κοντά στο 20% διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, λίγες ώρες πριν την κάλπη της Κυριακής. 

Κοντά στο 20% διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, λίγες ώρες πριν την κάλπη της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση δίνει τη διαφορά στο 19,5%, ενώ σύμφωνα με τα σενάρια που παρουσιάζει για την κατανομή εδρών, κοινό στοιχείο είναι η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 38,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 19%, διαμορφώνοντας τη διαφορά στο 19,5%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 11,5%, το ΚΚΕ 6,5%, η Ελληνική Λύση 3,5%, η Νίκη 3,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,5%.

Στο ερώτημα τι προτιμούν οι ψηφοφόροι σε περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, σχεδόν το 60% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ το 32% δήλωσε ότι πρέπει να πάμε σε νέα εκλογική διαδικασία.

Παράλληλα, το 94% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα πάει ξανά να ψηφίσει.

Στο ερώτημα πόσοι από τους ψηφοφόρους θα ψηφίσουν το ίδιο κόμμα με την 21η Μαΐου και πόσοι θα αλλάξουν, η μεγάλη πλειοψηφία, ήτοι το 73%, δήλωσε ότι θα ψηφίσει το ίδιο κόμμα και μόλις 14% θα στραφεί σε άλλες επιλογές.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 1.016 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου, στο διάστημα από τις 18 έως τις 20 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συντριπτική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας αναμένει η Teneo - Νέα τετραετία με το βλέμμα στην επενδυτική βαθμίδα

Ακόμη υψηλότερα ανεβάζει τον «πήχη» για τις ελληνικές τράπεζες η HSBC - Νέες τιμές στόχοι - Προτιμά την Alpha Bank

gazzetta
gazzetta reader insider insider