Σκυλακάκης: Μέριμνα του ΥΠΕΝ για τους ενεργειακά ευάλωτους - Φιλόδοξα σχέδια για την πράσινη μετάβαση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκυλακάκης: Μέριμνα του ΥΠΕΝ για τους ενεργειακά ευάλωτους - Φιλόδοξα σχέδια για την πράσινη μετάβαση
«Πάνω από τις μισές Ανανεώσιμες Πηγές, που διαθέτουμε σήμερα, έχουν μπει επί της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», σημείωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο υπουργείο.

«Η προσπάθεια του Υπουργείου έχει μέσα και τη φροντίδα για τους ενεργειακά ευάλωτους, που είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, που θίξαμε και στις προγραμματικές δηλώσεις. Και τα θέματα της καλής λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που επίσης είναι μία πολύ σημαντική προτεραιότητα», σημείωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, στις δηλώσεις του κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο υπουργείο.

Όπως επισήμανε ο Υπουργός, κατά την επίσκεψη καλύφθηκαν, κατά κύριο λόγο, τα θέματα της ενέργειας και ορισμένα περιβαλλοντικά, ενώ επισημάνθηκε η πολύ σημαντική πρόοδος που έχει πετύχει η Ελλάδα, μέχρι σήμερα, ειδικά στην εισαγωγή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. «Πάνω από τις μισές Ανανεώσιμες Πηγές, που διαθέτουμε σήμερα, έχουν μπει επί της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Είναι μια μεγάλη αλλαγή αυτή στην ενεργειακή αγορά», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, πολλά περισσότερα, φιλόδοξα σχέδια έρχονται για το μέλλον, ώστε η Ελλάδα να είναι μία χώρα πρωτοπόρος στην ενεργειακή μετάβαση. Επίσης, κατά την επίσκεψη συζητήθηκαν θέματα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, που είναι απόλυτα επίκαιρα, σήμερα, τόσο στον ενεργειακό τομέα όσο και συνολικότερα.

Στη σύσκεψη που συμμετείχε με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ, υπό τον Υπουργό, Θόδωρο Σκυλακάκη, με τη συμμετοχή της Υφυπουργού, Αλεξάνδρας Σδούκου και του Υφυπουργού, Νίκου Ταγαρά, συζητήθηκαν οι προτεραιότητες της Κυβέρνησης στα πεδία του περιβάλλοντος και της ενέργειας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο χαρτοφυλάκιο της ενέργειας, σε θέματα όπως είναι η πρόοδος που καταγράφεται στις ΑΠΕ, καθώς και στη μέριμνα για τους ενεργειακά ευάλωτους. Παράλληλα, συζητήθηκαν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, σε ό,τι αφορά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης και ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Σημειώνεται πως η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον ΥΠΕΝ, εντάσσεται στον κύκλο των συσκέψεων που πραγματοποιεί με τις πολιτικές ηγεσίες όλων των Υπουργείων, για τις βασικές κυβερνητικές πολιτικές, ανά χαρτοφυλάκιο, της τετραετίας 2023-2027.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Σύντομα εξαγγελίες για τη δασική πολιτική - Μέτρα στήριξης για την ενέργεια στη ΔΕΘ

Ρεύμα: Προς απόσυρση τα έκτακτα μέτρα σε χονδρική και λιανική αγορά

Σκρέκας: «Δυναμώνουμε το τείχος προστασίας από την ακρίβεια για την ελληνική οικογένεια»

gazzetta
gazzetta reader insider insider