Γαλλία: Η Κίνα στέλνει στη Ρωσία εξοπλισμό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στρατιωτικά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Η Κίνα στέλνει στη Ρωσία εξοπλισμό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στρατιωτικά
Όπως δήλωσε ο Εμανουέλ Μπον, επικεφαλής της διπλωματικής ομάδας του Μακρόν στο Ελιζέ.

Η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία υποστηρίζει πως η Κίνα παραδίδει αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως στρατιωτικός εξοπλισμός στη Ρωσία, αν και όχι σε μαζική κλίμακα.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Εμανουέλ Μπον, επικεφαλής της διπλωματικής ομάδας του Μακρόν στο Ελιζέ, ανέφερε μιλώντας στο Φόρουμ του Άσπεν για την Ασφάλεια την Πέμπτη πως «υπάρχουν ενδείξεις ότι κάνουν πράγματα που θα προτιμούσαμε να μην κάνουν», απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η Δύση έχει ενδείξεις ότι η Κίνα έχει εξοπλίσει τη Ρωσία με οποιονδήποτε τρόπο στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όταν πιέστηκε για το αν η Κίνα παραδίδει όπλα, ο Μπον είπε «ναι, κάποιου είδους εξοπλισμό. Από όσο γνωρίζουμε δεν παραδίδουν μαζικά στρατιωτικό εξοπλισμό στη Ρωσία, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει οποιαδήποτε παράδοση».

Γάλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο CNN ότι ο Μπον αναφερόταν τόσο σε τεχνολογίες διπλής χρήσης όσο και σε μη θανατηφόρα βοήθεια, όπως κράνη και αλεξίσφαιρα.

Ο Λευκός Οίκος και το γραφείο του Μακρόν δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

Υπενθυίζεται πως η Κίνα έχει επανειλημμένα αρνηθεί την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στη Ρωσία μετά την ολοκληρωτική εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Η κινεζική πρεσβεία στο Παρίσι δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού.

Ο Μπον σπάνια μιλάει στα μέσα ενημέρωσης on the record, αλλά ενημερώνει τακτικά τους δημοσιογράφους, σε παρασκηνιακό επίπεδο. Ήταν μέλος της διπλωματικής αντιπροσωπείας του Μακρόν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Γάλλου προέδρου στην Κίνα τον Απρίλιο και υπήρξε το σημείο επαφής του Μακρόν με κορυφαίους Κινέζους αξιωματούχους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ολλανδία: Τέλος στους περιορισμούς για τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία

gazzetta
gazzetta reader insider insider