Κασσελάκης: Σήμερα το φως κέρδισε - Δεν θα προδώσω ποτέ την ελληνική κοινωνία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κασσελάκης: Σήμερα το φως κέρδισε - Δεν θα προδώσω ποτέ την ελληνική κοινωνία
«Στους πολέμους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι τίποτα. Αλλά στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος».

Τις πρώτες του δηλώσεις έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης ως νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Σήμερα το φως κέρδισε, η ελπίδα γίνεται το μέλλον μας».

«Η σκέψη μου είναι πρώτα απ’ όλα με τους πληγέντες στην Θεσσαλία οι οποίοι έχουν περάσει μεγάλες δυσκολίες. Είναι αυτή τη στιγμή μόνοι τους και έχουνε μπροστά τους μία άλλη μεγάλη δυσκολία. Εύχομαι η πολιτεία να σταθεί στο πλευρό τους και να λάβει κάθε προληπτικό μέτρο. Από εδώ και πέρα έχουν την υποστήριξη όλων μας».

Στη συνέχεια είπε: «Έχω να πω μερικά ευχαριστώ, πρώτα απ’ όλα ευχαριστώ τα 150.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή αλλά και σήμερα. Έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και θα μείνει εδώ και θα κερδίζει από δω και πέρα». Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον κ. Νίκο Παππά αλλά και όλους τους εθελοντές της καμπάνιας του, που όπως είπε «δεν θα ήμασταν εδώ απόψε, χωρίς αυτούς».

«Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Αλλά και τη δική μου προσωπική οικογένεια, τον Τάιλερ και την σκυλίτσα μου. Επικοινώνησα με την Έφη Αχτσιόγλου και της έδωσα συγχαρητήρια για τον αγώνα που έδωσε και της είπα ότι την εκτιμώ και ότι προσβλέπω στη συνεργασία της. (…) Δεν είμαι φαινόμενο, είμαι η φωνή μιας κοινωνίας. Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ. Στους πολέμους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι τίποτα. Αλλά στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος».

Οι δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη

«Αγαπητοί φίλοι αγαπητές φίλες, σύντροφοι και συντρόφισσες. Σήμερα το φως κέρδισε και η ελπίδα συνολικά και το μέλλον. Η σκέψη μου είναι πρώτα από όλα με τους πληγέντες στη Θεσσαλία, οι οποίοι έχουν περάσει μεγάλες δυσκολίες, είναι μόνοι τους και έχουν μπροστά τους μία ακόμα κακοκαιρία. Εύχομαι η πολιτεία να σταθεί στο πλευρό τους θα είμαστε κοντά τους. Ευχαριστώ στα 150.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και θα κερδίζει από εδώ και πέρα. Πρέπει να ευχαριστήσω. Θα τα αλλάξω όλα. Ο μόνος τρόπος. Ένα κόμμα από τα μέλη για τα μέλη, από την κοινωνία για την κοινωνία. Την ευγνωμοσύνη μου στους εθελοντές της καμπάνιας μου, χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν εδώ, Στους εθελοντές όλων των υποψηφίων και του ΣΥΡΙΖΑ, κάνατε γιορτή δημοκρατίας. Να ευχαριστήσω τα 30 μέλη της ΚΕ που μου έδωσαν την ευκαιρία να μιλήσω στην ελληνική κοινωνία. Τα στελέχη που στάθηκαν στο πλευρό μου και στήριξαν το φως. Θέλουμε φως για να νικήσουμε τις χειροπέδες που κρατάνε τους νέους έξω από τη πατρίδα μας. Να ευχαριστήσω ολόψυχα τον Νίκο τον Παππά. Πού είσαι Νίκο; Σε ευχαριστώ για την υποστήριξη. Το τελευταίο ευχαριστώ πάει στην οικογένεια μου, όλη την οικογένεια μου. Να ευχαριστήσω τη δική μου οικογένεια, τον Τάιλερ και Φάρλη, την σκυλίτσα μας. Thank you Tayler! Σας ευχαριστώ που τον υποδεχθεί και αγκαλιάσει τόσο πολύ. Επικοινώνησα με την Έφη την Αχτσιόγλου, η οποία με συνεχάρη και εγώ της έδωσα συγχαρητήρια και ότι την εκτιμώ και προσβλέπω στη συνεργασία της ώστε ο ΣΥΡΖΑ να γίνει η μεγάλη κυβερνητική παράταξη για τον τόπο. Είμαστε εδώ χάρη στην ελληνική κοινωνία. Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ. Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ. Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ. Αύριο αρχίζει σκληρή δουλειά. Στους πολέμους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος δεν είναι τίποτα. Στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος. Το πρώτο μου ταξίδι θα είναι στους αδερφούς μας στην Κύπρο».

Tα αποτελέσματα

Στο 97,39% της ενσωμάτωσης, στα 522 από τα 536 εκλογικά τμήματα, ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε 70.810 ψήφους και ποσοστό 56,04%. Η Έφη Αχτσιόγλου έλαβε 55.546 ψήφους και ποσοστό 43,96%. Σημειώνεται ότι οι ψήφοι των δύο υποψηφίων θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου από τον πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιάννη Δρόσσο.

Ο κ. Δρόσος συνεχάρη τα 135.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που όπως τόνισε «έδωσαν μία πολλαπλή και δύσκολη εκλογική μάχη». Επίσης ευχαρίστησε και «τους συντρόφους της ΚΕΦΕ που εγγυήθηκε την καλή διεξαγωγή με ομόφωνες αποφάσεις και σε κλίμα συνεργασίας καθώς και τις εφορευτικές επιτροπές σε όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας». Ο κ. Δρόσος επισήμανε ότι ήταν μία απαιτητική διαδικασία και θύμισε ότι στο παρελθόν ένα άλλο κόμμα «τα μούσκεψε» στις δικές του εκλογές, εννοώντας τις εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου της ΝΔ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έφη Αχτσιόγλου: Από αύριο ξεκινάει νέος αγώνας - Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικά παρών

Ψήφισε ο Κασσελάκης: «Από αύριο προχωράμε μαζί»

Νέο βίντεο Κασσελάκη: «Μία Κυριακή δεν φτάνει – Αν δεν πας σήμερα, δεν αλλάζει το αύριο»

gazzetta
gazzetta reader insider insider