Μητσοτάκης για επίσκεψη στις ΗΠΑ: Εάν δεχτούμε πρόσκληση, θα ανταποκριθούμε

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης για επίσκεψη στις ΗΠΑ: Εάν δεχτούμε πρόσκληση, θα ανταποκριθούμε
Η πιθανότερη όμως είναι εκείνη της 4ης Απριλίου. Εφόσον κλειδώσει η επίσκεψη του πρωθυπουργού, θα πρόκειται για τη δεύτερη παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μίας επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον για συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα δύο χρόνια λειτουργίας του ΤΕΚΑ, το βράδυ της Τετάρτης (13/03). Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «αν δεχθούμε πρόσκληση θα ανταποκριθούμε» ενώ ξεκαθάρισε πως ένα τέτοιο ταξίδι θα συνέβαινε μόνο στο πλαίσιο διμερούς συζήτησης και με ατζέντα εφ' όλης της ύλης.

Σε ερώτηση για το αν οι εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ πρόκειται να επηρεάσουν το ταξίδι, ο πρωθυπουργός είπε: «Καθόλου, αν δεχτούμε πρόσκληση θα ανταποκριθούμε. Το σίγουρο είναι ότι θα είμαι πίσω για το συνέδριο της ΝΔ σ.σ. 5-7 Απριλίου)». Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις ωστόσο δεν έχει ληφθεί ακόμα επιβεβαίωση για κάποια ημερομηνία.

Η πιθανότερη όμως είναι εκείνη της 4ης Απριλίου. Εφόσον κλειδώσει η επίσκεψη του πρωθυπουργού, θα πρόκειται για τη δεύτερη παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον, μετά τον Μάιο του 2022, όταν είχε συναντήσει τον πρόεδρο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, ενώ μία ημέρα αργότερα είχε εκφωνήσει την ιστορική ομιλία του στο Καπιτώλιο.

Για την συγκεκριμένη ημερομηνία μίλησε άλλωστε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης στο συνέδριο «city hub events» που πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στις ΗΠΑ και την Ουάσινγκτον προκειμένου να δώσει το «παρών» σε εκδήλωση του Λευκού Οίκου για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, σύμφωνα με τον κ. Τσούνη, που πρόσθεσε πως η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο πιστοποιήθηκε στο περιθώριο του προγράμματος της εκδήλωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Η πτώση στα αποθέματα αργού έστειλε τις τιμές σε υψηλό τεσσάρων μηνών

Rebound για τον χρυσό από την αποδυνάμωση του δολαρίου

Σταμπουλίδης: Η Μακεδονία και η Θράκη ίσως το μεγαλύτερο cluster έργων του ΤΑΙΠΕΔ αυτήν την περίοδο

gazzetta
gazzetta reader insider insider