Μητσοτάκης: Σημαντική βοήθεια προς τους μαθητές το Νέο Ψηφιακό Σχολείο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Σημαντική βοήθεια προς τους μαθητές το Νέο Ψηφιακό Σχολείο
Στο Νέο Ψηφιακό Σχολείο αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στον νομό Ημαθίας.

Στο Νέο Ψηφιακό Σχολείο αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στον νομό Ημαθίας.

Η ανάρτηση Μητσοτάκη

«Το Νέο Ψηφιακό Σχολείο είναι μια πολύ σημαντική βοήθεια προς τους μαθητές!

Η πιλοτική του χρήση θα αρχίσει από τη νέα σχολική χρονιά. Πρόκειται για μια δωρεάν, ολοκληρωμένη ψηφιακή πύλη, που θα παρέχει δωρεάν ψηφιακά φροντιστήρια για όλες τις τάξεις, από την Α' Δημοτικού έως τη Β' Λυκείου, αλλά και για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Μέσω του Νέου Ψηφιακού Σχολείου θέλουμε να παρέχουμε όσο το δυνατόν καλύτερο ψηφιακό φροντιστήριο στα παιδιά της Γ' Λυκείου για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Κατ' αυτόν τον τρόπο, το δωρεάν Ψηφιακό Σχολείο αποτελεί ένα υποστηρικτικό εργαλείο για όλους τους μαθητές!».

Επίσης στο Χ ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τα εξής: «Το Νέο Ψηφιακό Σχολείο είναι μία πολύ σημαντική βοήθεια για τους μαθητές! Από τη νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει πιλοτικά. Πρόκειται για μία δωρεάν, ολοκληρωμένη ψηφιακή πύλη με ψηφιακά φροντιστήρια για όλες τις τάξεις, αλλά και τις Πανελλαδικές εξετάσεις. digitalschool.gov.gr».

«Στόχος είναι το Ψηφιακό Φροντιστήριο να γίνει ανταγωνιστικό προς το κλασικό φροντιστήριο»

Το ψηφιακό φροντιστήριο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το Σεπτέμβριο θα αναφορά μαθητές από την πρώτη δημοτικού μέχρι και την τρίτη λυκείου και μέχρι τώρα υπάρχει διαθέσιμο υλικό για τα μαθήματα της γλώσσας και των μαθηματικών, το οποίο συνεχώς εμπλουτίζεται.

Ειδικά για τους μαθητές της τρίτης λυκείου θα λειτουργήσει ψηφιακό φροντιστήριο πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων ώστε να μπορούν να προετοιμαστούν για τους πανελλαδικές εξετάσεις.

Το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα δίνει τη δυνατότητα να υποβάλλονται ζωντανά ερωτήσεις από τους μαθητές και να απαντώνται.

Σε ορισμένες εξαιρετικά απομακρυσμένες νησιωτικές και άλλες περιοχές όπως παράδειγμα η Γαύδος, θα εφαρμοστεί ένα υβριδικό σύστημα διδασκαλίας.

Δηλαδή θα υπάρχουν με φυσική παρουσία τρεις εκπαιδευτικοί στο σχολείο για τα βασικά μαθήματα και τα υπόλοιπα θα διδάσκονται μέσω τηλεκπαίδευσης. Αυτή η υβριδική λειτουργία θα ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο.

Για τους γονείς θα λειτουργήσει η εφαρμογή e-parents, ώστε να μπορούν να ενημερώνονται σε πρώτη φάση για τις απουσίες, τη βαθμολογία των μαθητών και τις ανακοινώσεις των σχολείων.

Θα λειτουργήσει το ψηφιακό βιβλίο πράξεων του συλλόγου διδασκόντων, θα γίνονται διαδραστικά μαθήματα και θα εμπλουτιστεί το εκπαιδευτικό υλικό με πίνακες και άλλα μέσα.

Η παρουσίαση του ψηφιακού φροντιστηρίου έγινε πρώτα σε μία τάξη μαθητών και στη συνέχεια ενώπιον μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων που εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την όλο και μεγαλύτερη χρήση της νέας τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Επανάσταση στην Παιδεία το ψηφιακό σχολείο

Μητσοτάκης: Αν η νέα ηγεσία της Β. Μακεδονίας δεν σεβαστεί τη Συμφωνία, ο δρόμος προς την ΕΕ θα παραμείνει κλειστός

gazzetta
gazzetta reader insider insider