Μακρόν: Σχεδιάζουμε την πώληση μαχητικών Mirage 2000 στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μακρόν: Σχεδιάζουμε την πώληση μαχητικών Mirage 2000 στην Ουκρανία
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, σε συνέντευξή του σε γαλλικούς τηλεοπτικούς σταθμούς την Πέμπτη, είπε πως η Γαλλία σχεδίασε να πουλήσει πολεμικά αεροσκάφη Mirage 2000 στην Ουκρανία.

Η Γαλλία σχεδιάζει να πουλήσει μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000 στην Ουκρανία, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε γαλλικά τηλεοπτικά δίκτυα.

«Αύριο θα ξεκινήσουμε μια νέα συνεργασία και θα ανακοινώσουμε τη μεταφορά των Mirage 2000, που θα βοηθήσουν την Ουκρανία να προστατεύσει τους ουρανούς της», είπε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό TF1 στη βόρεια πόλη Καέν, που συμπίπτει με την έναρξη της επίσημης επίσκεψης του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε επίσης ότι οι Ουκρανοί θα λάβουν εκπαίδευση στη Γαλλία για πέντε έως έξι μήνες ήδη από αυτό το καλοκαίρι, με στόχο την εκπαίδευση 4.500 στελεχών.

Η Γαλλία είχε σταματήσει να δίνει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι το Κίεβο πρέπει να επικεντρωθεί στην απόκτηση και εκπαίδευση σε F-16, τα οποία είναι πιο κοινά από τα Mirage που κατασκευάζει η γαλλική εταιρεία κατασκευής όπλων Dassault.

Τα Mirage 2000 είναι μονοκινητήρια, μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων, τέταρτης γενιάς.

Η Γαλλία και οι σύμμαχοι της είμαστε το πλευρό της Ουκρανίας, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια της τελετής του εορτασμού της 80ης επετείου από την απόβαση της Νορμανδίας, παρουσία ηγετών της διεθνούς κοινότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Τα αμερικανικά όπλα στην Ουκρανία δεν θα χρησιμοποιηθούν για να πληγεί η Μόσχα

Πούτιν: Επαινεί τον Ερντογάν για τη Γάζα, τον προειδοποιεί για «δυσοίωνη εξάρτηση» από τα δυτικά κεφάλαια

Βόρεια Μακεδονία: Ο Μίτσκοσκι έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider