Μητσοτάκης στο Bloomberg: Η ΝΔ παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη - Η οικονομία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης στο Bloomberg: Η ΝΔ παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη - Η οικονομία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο
Παραμένουμε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Bloomberg ΤV, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα και τα ποσοστά των ευρωεκλογών, αναγνωρίζοντας πως υπήρξε κούραση αλλά και δυσαρέσκεια ανάμεσα τους ψηφοφόρους. 

Παραμένουμε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Bloomberg ΤV, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα και τα ποσοστά των ευρωεκλογών.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το ποσοστό της ΝΔ ήταν υψηλότερο από το άθροισμα των ποσοστών των δύο επόμενων κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, πως υπήρξε κούραση λόγω των εθνικών εκλογών της προηγούμενης χρονιάς, αλλά και δυσαρέσκεια για θέματα όπως η ακρίβεια.

«Αυτές οι εκλογές διεξήχθησαν έναν χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές υπήρχε μια κούραση. Υπήρχε και μια ψήφος διαμαρτυρίας για θέματα όπως η ακρίβεια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, ανέφερε ότι η συμμαχία ΕΛΚ, Σοσιαλιστών και Φιλελεύθερων παραμένει η κυριαρχία και μάλιστα το ΕΛΚ αύξησε τον αριθμό των ευρωβουλευτών, ενώ επεσήμανε ότι υπάρχει ένας βαθμός υπερβολής όσον αφορά τη στροφή προς τα ακροδεξιά.

Αναφέρθηκε στη στρατηγική συμμαχία της χώρας μας με τον Εμανουέλ Μακρόν, με τον οποίο όπως είπε μοιράζονται κοινές απόψεις και για την άμυνα της Ευρώπης και επεσήμανε πως εκείνο που έχει τελικά σημασία είναι ποιος εκπροσωπεί τη Γαλλία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κι αυτό είναι κάτι που δεν θα αλλάξει. Πιο συγκεκριμένα, για την απόφαση Μακρόν να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, σημείωσε πως «θα ήταν απρεπές να σχολιάσω τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στη χώρα».

Για την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως είναι καλό για την Κομισιόν να υπάρχει μια συνέχεια στην προεδρία της και πως η κ. φον ντερ Λάιεν είναι υποψήφια του ΕΛΚ που είναι η μεγαλύτερη ευρωομάδα.

Υπογράμμισε επίσης αναφορικά με τη στήριξη στην Ουκρανία ότι η χώρα μας δεν θα κάνει τίποτα που να θέτει σε κίνδυνο την αμυντική της θωράκιση.

Όσον αφορά την οικονομία της Ελλάδας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, επισημαίνοντας ότι η χώρα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια.

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι η ανάπτυξη της χώρας θα είναι βιώσιμη και διατηρήσιμη», συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι «προσπαθούμε να αλλάξουμε το μείγμα της ελληνικής οικονομίας, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε έναν κόσμο με ολοένα και σημαντικότερες προκλήσεις». Επίσης, ανέφερε πως προωθούνται μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να αλλάξει το μίγμα της ελληνικής οικονομίας και πως η μείωση της ανεργίας αποτελεί έναν από τους κεντρικούς στόχους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ηγετική κίνηση Γερουλάνου ταράζει τα πασοκικά νερά - Σαραντάρηδες αριστεροί βουλευτές ψάχνονται εντός κι εκτός Βουλής

gazzetta
gazzetta reader insider insider