Νέος υπουργός Ανάπτυξης ο Τάκης Θεοδωρικάκος, εκτός κυβέρνησης ο Σκρέκας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέος υπουργός Ανάπτυξης ο Τάκης Θεοδωρικάκος, εκτός κυβέρνησης ο Σκρέκας
Υπουργός Ανάπτυξης ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Νέος Υπουργός Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην θέση του Κώστα Σκρέκα. Στη θέση της υφυπουργού παραμένει η Ζωή Ράπτη, όπως και η Άννα Μάνη- Παπαδημητρίου.

Ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μένει εκτός κυβέρνησης.

Όλα τα ονόματα της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό ΕΔΩ.

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Ανάπτυξης

Ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού από το 2015 και μετά, από επικεφαλής του στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ, εξελέγη βουλευτής Επικρατείας το 2019 και ορίστηκε υπουργός Προστασίας του Πολίτη το 2021, αντικαθιστώντας τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος επέστρεψε πριν από μερικούς μήνες.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος διετέλεσε Σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας του Προέδρου της ΝΔ από τον Οκτώβριο του 2015 και Συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος από τον Οκτώβριο του 2016 ως τις νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουλίου 2019. Τον Ιούλιο του 2019 ορίστηκε από τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη Υπουργός Εσωτερικών, ενώ τον Αύγουστο του 2021, είχε αναλάβει, Υπουργός Προστασίας του πολίτη. Στις εκλογές του 2023, εκλέχθηκε Βουλευτής B3 Νοτίου Τομέα Αθηνών

Ο κ. Θεοδωρικάκος, γεννήθηκε το 1964 στον Πειραιά και αποφοίτησε από το λύκειο της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής. Πολιτικός ερευνητής, αναλυτής και σύμβουλος, από το 2000 ως το 2016 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης και πρόεδρος της εταιρείας GPO ΑΕ.

Είναι διδάκτορας δημοσίων πολιτικών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όπου έως τον Ιούνιο του 2019 δίδασκε στη σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού τμήματος του ΕΚΠΑ, πραγματοποίησε τις Μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ στην πολιτική επιστήμη και κοινωνιολογία, με ειδίκευση στην εκλογική κοινωνιολογία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανασχηματισμός: Ποια υπουργεία αλλάζουν χέρια - Τα νέα ονόματα

Νέος υπουργός Εσωτερικών ο Θοδωρής Λιβάνιος, υφυπουργός ο Βασ. Σπανάκης

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ο ανασχηματισμός είναι άγονος και το μήνυμα δεν ελήφθη

gazzetta
gazzetta reader insider insider