Απάντηση Μπάιντεν στα σενάρια απόσυρσης: «Είμαι σε αυτή την κούρσα μέχρι τέλους»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απάντηση Μπάιντεν στα σενάρια απόσυρσης: «Είμαι σε αυτή την κούρσα μέχρι τέλους»
«Όπως νικήσαμε τον Ντόναλντ Τραμπ το 2020, θα τον κερδίσουμε ξανά το 2024» διεμήνυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε σθεναρά και άμεσα ότι θα παραμείνει στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο το απόγευμα της Τετάρτης, λέγοντας κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας με μέλη του προσωπικού της εκστρατείας: «Είμαι σε αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέλος», στον απόηχο των έντονων φημών που τον ήθελαν να αποχωρεί από την προεδρική κούρσα.

«Θα νικήσουμε γιατί, όταν οι Δημοκρατικοί ενωθούν, θα κερδίζουμε πάντα», υπογράμμισε ο κ. Μπάιντεν, σύμφωνα με δύο άτομα που συμμετείχαν στη συζήτηση. «Όπως νικήσαμε τον Ντόναλντ Τραμπ το 2020, θα τον κερδίσουμε ξανά το 2024» έσπευσε να συμπληρώσει μετά το δημοσίευμα των ΝΥΤ και τη διάψευση από Λευκό Οίκο.

Ο Μπάιντεν αναγνώρισε ότι οι τελευταίες ημέρες ήταν ένα πλήγμα για την προεκλογική του εκστρατεία, καθώς ορισμένοι Δημοκρατικοί αμφισβήτησαν δημοσίως εάν μπορεί να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ μετά από την επίδοσή του στο ντιμπέιτ την περασμένη εβδομάδα. «Κανείς δεν με σπρώχνει έξω», επεσήμανε. «Δεν φεύγω» κατέληξε.

Σύμφωνα μάλιστα με το Reuters ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε να παραμείνει στην προεδρική κούρσα κατά τη διάρκεια μιας κλήσης με το προεκλογικό επιτελείο την Τετάρτη και προσπάθησε να διαβεβαιώσει τους Δημοκρατικούς στο Καπιτώλιο ότι είναι κατάλληλος για επανεκλογή, παρά το καταστροφικό ντιμπέιτ.

Ο Μπάιντεν τηλεφώνησε σε ανήσυχα μέλη της προεκλογικής του ομάδας και τους είπε ότι «δεν θα πάει πουθενά», σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν σχετικά. «Επιτρέψτε μου να το πω όσο πιο ξεκάθαρα μπορώ, όσο πιο απλά και ξεκάθαρα μπορώ: είμαι στην κούρσα… κανείς δεν με πετάει έξω. Δεν φεύγω. Είμαι σε αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέλος και θα κερδίσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος των Δημοκρατικών.

Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις, η οποία ακούγεται ως η πλέον πιθανή αντικαταστάτρια του πρόεδρου, σε περίπτωση πρόωρης απόσυρσής του υπογράμμισε με έμφαση ότι δεν θα υποχωρήσουμε και πρόσθεσε πως «θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα του προέδρου μας. Θα παλέψουμε και θα νικήσουμε».

Πάντως, η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις είναι η κορυφαία εναλλακτική λύση για να αντικαταστήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εάν αποφασίσει να μην συνεχίσει την εκστρατεία επανεκλογής του. Ορισμένοι Δημοκρατικοί με επιρροή έχουν προτείνει εναλλακτικές στον Μπάιντεν εκτός από την Χάρις, συμπεριλαμβανομένων δημοφιλών μελών του υπουργικού συμβουλίου και Δημοκρατικών κυβερνητών όπως ο Γκάβιν Νιούσομ από την Καλιφόρνια, η Γκρέτσεν Γουίτμερ από το Μίσιγκαν και ο Τζος Σαπίρο από την Πενσυλβάνια. Ωστόσο, το να προσπαθείς να παρακάμψεις την Χάρις θα ήταν σχεδόν αδύνατο, είπαν πηγές, που δεν ήθελαν να κατονομαστούν στο ίδιο δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πεσκόφ: Ο Ερντογάν δεν μπορεί να είναι μεσολαβητής στη σύγκρουση Ρωσίας - Ουκρανίας

Από... χρυσάφι το σουβλάκι: «Σπάει το φράγμα» των 4 ευρώ

Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Σταματά η διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου αν δεν αλλάξει η κυπριακή απόφαση

gazzetta
gazzetta reader insider insider