Οι αυξήσεις στις τιμές για τα τυλιχτά φέρνουν πτώση στον τζίρο των περισσότερων σουβλατζίδικων, καθώς οι καταναλωτές κόβουν και το γρήγορο φαγητό. Ειδικότερα, το κόστος για σουβλάκια, σάντουιτς ή πιτόγυρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα έχει ξεπεράσει το φράγμα των 4 ευρώ σε αρκετές επιχειρήσεις, μετά τις επαναλαμβανόμενες αυξήσεις των τελευταίων μηνών.
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σουβλάκια: Το... ντονέρ της έριδος - «Πόλεμος» για το κεμπάπ
Eιδικότερα, η συμπρωτεύουσα αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» στην ακρίβεια με μία πίτα - γύρο να κοστίζει 4,30 ευρώ ενώ ακολουθούν Αθήνα και Πάτρα που πωλούνται με 3,5 ευρώ. Οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες και την ενέργεια πλέον έχουν μετατρέψει το «γρήγορο φαγητό» που κάποτε ήταν φθηνό και εύκολη λύση για τους καταναλωτές, σε ένα απλησίαστο αγαθό και προϊόν... πολυτελείας.
Πάντως, παρά το γεγονός πως οι Έλληνες έχουν ελαττώσει σημαντικά τις παραγγελίες τους, δεν μπορούν με τίποτα να κόψουν το... εθνικό μας φαγητό, το σουβλάκι. Η αχαϊκή πρωτεύουσα προσπαθεί να απορροφήσει τις αυξήσεις και να διατηρήσει τις τιμές στα υπάρχοντα επίπεδα, ενώ ταυτόχρονα, πολλοί επαγγελματίες πανελλαδικά μειώνουν και τις ποσότητες για να καταφέρουν να συγκρατήσουν το ράλι ανόδου το κόστους.