Από... χρυσάφι το σουβλάκι: «Σπάει το φράγμα» των 4 ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Από... χρυσάφι το σουβλάκι: «Σπάει το φράγμα» των 4 ευρώ
Σουβλάκια / Πηγή Φωτογραφίας: Shutterstock
Πτώση του τζίρου στα σουβλατζίδικα έχει φέρει η αύξηση της τιμής στο σουβλάκι το οποίο μοιάζει απλησίαστο για πολλούς καταναλωτές.

Οι αυξήσεις στις τιμές των τυλιχτών φέρνουν πτώση στον τζίρο των περισσότερων σουβλατζίδικων, καθώς οι καταναλωτές κόβουν και το γρήγορο φαγητό. Ειδικότερα, το κόστος για σουβλάκια, σάντουιτς ή τυλιχτό σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα έχει ξεπεράσει το φράγμα των 4 ευρώ σε αρκετές επιχειρήσεις, μετά τις επαναλαμβανόμενες αυξήσεις των τελευταίων μηνών.

Eιδικότερα, η συμπρωτεύουσα αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» στην ακρίβεια με μία πίτα - γύρο να κοστίζει 4,30 ευρώ ενώ ακολουθούν Αθήνα και Πάτρα που πωλούνται με 3,5 ευρώ. Οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες και την ενέργεια πλέον έχουν μετατρέψει το «γρήγορο φαγητό» που κάποτε ήταν φθηνό και εύκολη λύση για τους καταναλωτές, σε ένα απλησίαστο αγαθό και προϊόν... πολυτελείας.

Πάντως, παρά το γεγονός πως οι Έλληνες έχουν ελαττώσει σημαντικά τις παραγγελίες τους, δεν μπορούν με τίποτα να κόψουν το... εθνικό μας φαγητό, το σουβλάκι. Η αχαϊκή πρωτεύουσα προσπαθεί να απορροφήσει τις αυξήσεις και να διατηρήσει τις τιμές στα υπάρχοντα επίπεδα, ενώ ταυτόχρονα, πολλοί επαγγελματίες πανελλαδικά μειώνουν και τις ποσότητες για να καταφέρουν να συγκρατήσουν το ράλι ανόδου το κόστους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε υψηλά ενός μήνα ο χρυσός - Ράλι 4% για το ασήμι

Λευκός Οίκος: Ο Μπάιντεν δεν αποσύρει την υποψηφιότητά του από τις εκλογές

Βουλή: Ψηφίστηκαν τα ν/σ για στρατιωτική συνεργασία με Σαουδική Αραβία

gazzetta
gazzetta reader insider insider