Λευκός Οίκος: Ο Μπάιντεν δεν αποσύρει την υποψηφιότητά του από τις εκλογές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λευκός Οίκος: Ο Μπάιντεν δεν αποσύρει την υποψηφιότητά του από τις εκλογές
Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει το δημοσίευμα των New York Times.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου, διαβεβαίωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, με αφορμή την καταστροφική επίδοσή του στην τηλεμαχία της περασμένης εβδομάδας με τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ.

«Ασφαλώς όχι» είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ όταν ρωτήθηκε αν ο Μπάιντεν σκέφτεται να αποχωρήσει από την προεκλογική εκστρατεία. Ο 81χρονος Δημοκρατικός «συνεχίζει την εκστρατεία του», πρόσθεσε. Νωρίτερα, ο Μπάιντεν είχε επαφές με πολλά προβεβλημένα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, όπως με την πρώην πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόζι και τον επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ.

Ηχογράφησε επίσης δύο συνεντεύξεις που θα μεταδοθούν αύριο Πέμπτη από το ραδιόφωνο. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος δεν έχει υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις μετά το τσεκ-απ του περασμένου Φεβρουαρίου. Ειδικότερα, σύμφωνα με τους NYT, ο Μπάιντεν ανέφερε σε έναν βασικό σύμμαχό του ότι γνωρίζει ότι μπορεί να μην μπορέσει να διασώσει την υποψηφιότητά του εάν δεν καταφέρει να πείσει το κοινό τις επόμενες ημέρες ότι είναι ικανός για την προεδρία μετά την καταστροφική επίδοση στο ντιμπέιτ την περασμένη εβδομάδα.

Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε ακόμη στον πολιτικό σύμμαχό του πως επί του παρόντος παραμένει δεσμευμένος στην προεκλογική του εκστρατεία, αλλά κατανοεί ότι οι επόμενες εμφανίσεις του είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Μεταξύ αυτών είναι και μια συνέντευξη την Παρασκευή με τον Τζορτζ Στεφανόπουλο στο ABC News αλλά και οι προεκλογικές ομιλίες στην Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν.

Όπως αναφέρουν οι NYT είναι η πρώτη ένδειξη πως ο Μπάιντεν σταθμίζει πολύ σοβαρά εάν μπορεί πραγματικά να ανακάμψει μετά την καταστροφική εμφάνισή του στην τηλεμαχία, που δεν αναζωπύρωσε απλά τις συζητήσεις για την πνευματική του διαύγεια, αλλά πυροδότησε ένα πρωτοφανές εσωτερικό μέτωπο στους Δημοκρατικούς για την άμεση αντικατάστασή του.

«Ο ίδιος γνωρίζει ότι αν έχει άλλες δύο φορές παρόμοια εμφάνιση, η κατάσταση θα είναι διαφορετική» μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου, δήλωσε ο σύμμαχος σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα η οποία τον χαρακτήρισε πρόσωπο «κλειδί», χωρίς να τον κατονομάσει εν μέσω του γενικευμένου πανικού στο κόμμα των Δημοκρατικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Σταματά η διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου αν δεν αλλάξει η κυπριακή απόφαση

Ράλι άνω του 1% για το πετρέλαιο

Εκλογές στη Βρετανία: Ανοικτός ο δρόμος προς την εξουσία για τους Εργατικούς - Τα τέσσερα σενάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider