Βρετανικές εκλογές: Αντιδράσεις ηγετών και αξιωματούχων στη σαρωτική νίκη του Εργατικού Κόμματος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανικές εκλογές: Αντιδράσεις ηγετών και αξιωματούχων στη σαρωτική νίκη του Εργατικού Κόμματος
Εμανουέλ Μακρόν / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
Ο Κιρ Στάρμερ θα γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας μετά τη σαρωτική νίκη του Εργατικού Κόμματος στις βρετανικές εκλογές, που τερματίζει 14 χρόνια διακυβέρνησης των Συντηρητικών.

Ο Κιρ Στάρμερ θα γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας μετά τη σαρωτική νίκη του Εργατικού Κόμματος στις βρετανικές εκλογές, που τερματίζει 14 χρόνια διακυβέρνησης των Συντηρητικών.

Ακολουθούν κάποιες αντιδράσεις:

ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΣΤΟ Χ:

«Συγχαρητήρια σερ @Keir_Starmer για τη νίκη σας. Είμαι χαρούμενος με την πρώτη μας συζήτηση. Θα συνεχίσουμε το έργο που ξεκίνησε με το Ηνωμένο Βασίλειο για τη διμερή μας συνεργασία, για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη, για το κλίμα και την τεχνητή νοημοσύνη».

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ ΓΙΟΝΑΣ ΓΚΑΡ ΣΤΕΡΕ ΣΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ NTB NEWS:

«Οι ψηφοφόροι έδωσαν στο βρετανικό Εργατικό Κόμμα μια ιστορικά ισχυρή εντολή να αλλάξει πορεία, να δώσει στον κόσμο στη Μεγάλη Βρετανία περισσότερα χρήματα στις τσέπες τους και να ενισχύσει τα δημόσια σχολεία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Εύχομαι στον Στάρμερ τα καλύτερα και καλή τύχη με ένα πολύ σημαντικό έργο».

ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΪΕΝ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΣΤΟ Χ:

«Συγχαρητήρια @Keir_Starmer για την εκλογική σου νίκη. Ανυπομονώ να εργαστώ μαζί σου με μια εποικοδομητική εταιρική σχέση για να αντιμετωπίσουμε τις κοινές προκλήσεις και να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή ασφάλεια».

ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΕΤΣΟΛΑ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, ΣΤΟ Χ:

«Συγχαρητήρια @Keir_Starmer! Η σχέση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ριζωμένη στις κοινές μας αξίας και τη μακρά φιλία. Ως σύμμαχοι και εταίροι, είναι προς το κοινό μας συμφέρον να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στενά από κοινού».

ΙΡΛΑΝΔΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΪΜΟΝ ΧΑΡΙΣ ΣΕ ΔΗΛΩΣΗ:

«Ο Κιρ Στάρμερ έφερε στο Εργατικό Κόμμα μια ολοκληρωτική νίκη. Συγχαίρω τον ίδιο και τους υποψηφίους του και ανυπομονώ να εργαστούμε μαζί ως στενοί γείτονες και φίλοι».

«Η σχέση μεταξύ της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ιδιαίτερη σημασία για όλους τους ανθρώπους σε αυτά τα νησιά … Ανυπομονώ να έχω μια πρώτη επαφή με τον εκλεγέντα πρωθυπουργό…».

ΚΑΝΑΔΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΖΑΣΤΙΝ ΤΡΙΝΤΟ ΣΤΟ Χ:

«Συγχαρητήρια @Keir_Starmer για μια ιστορική εκλογική νίκη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πολλή δουλειά ενόψει για να οικοδομηθεί ένα πιο προοδευτικό, δίκαιο μέλλον για τους ανθρώπους και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Ας ξεκινήσουμε, φίλε μου».

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΛΑΞΟΝ ΣΤΟ Χ:

«Συγχαρητήρια @Keir_Starmer για την εκλογική σου νίκη. Η Νέα Ζηλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σπουδαίοι φίλοι και μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα μαζί. Ανυπομονώ να εργαστούμε σε κάθε ευκαιρία μαζί ως πρωθυπουργοί. Ευχαριστώ @RishiSunak για τις υπηρεσίες προς το έθνος σου και τη φιλία προς τη Νέα Ζηλανδία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider