Συνάντηση Όρμπαν - Πούτιν στη Μόσχα: «Δεύτερος σταθμός της ειρηνευτικής αποστολής μου»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση Όρμπαν - Πούτιν στη Μόσχα: «Δεύτερος σταθμός της ειρηνευτικής αποστολής μου»
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν έχουν σήμερα συνομιλίες στη Μόσχα για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν έχουν σήμερα συνομιλίες στη Μόσχα για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στον δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης Πάβελ Ζαρούμπιν.

Ο Όρμπαν έφθασε νωρίτερα στη Μόσχα λίγες ημέρες αφότου συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο και έγραψε στο Χ ότι βρίσκεται στον δεύτερο σταθμό αυτού που χαρακτήρισε «ειρηνευτική αποστολή».

«Η ειρηνευτική αποστολή συνεχίζεται. Δεύτερος σταθμός: Μόσχα», έγραψε ο Όρμπαν.

Όπως είπε στον Πούτιν ο Ούγγρος πρωθυπουργός, επιθυμία του είναι να συζητήσει μαζί του για ζητήματα που είναι σημαντικά για την Ευρώπη.

«Η Ουγγαρία θα γίνει σιγά-σιγά η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που θα μπορεί να συνομιλεί με όλους», σχολίασε ο Όρμπαν σε απευθείας μετάδοση της συνάντησης των δύο ηγετών στην ιστοσελίδα του πρακτορείου Ria Novosti.

Από την πλευρά του ο Πούτιν δήλωσε έτοιμος να συζητήσει για τις «μικροδιαφορές» των ειρηνευτικών προτάσεων για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα ο Ρώσος ηγέτης, ο οποίος δέχτηκε τον Όρμπαν στο Κρεμλίνο, δήλωσε έτοιμος να ακούσει την θέση του τελευταίου για την Ουκρανία και να πληροφορηθεί από εκείνον τις απόψεις άλλων ευρωπαίων εταίρων δεδομένου ότι η Ουγγαρία ασκεί αυτή την περίοδο την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ.

«Ελπίζω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για την οικοδόμηση των διμερών μας σχέσεων σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση και, φυσικά, να μιλήσουμε για τις προοπτικές της εξέλιξης της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής κρίσης, εννοώ στην ουκρανική κατεύθυνση», είπε ο Πούτιν.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας επικρίνει την επίσκεψη Όρμπαν

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η επίσκεψη του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν στην Μόσχα για να διεξάγει ειρηνευτικές συνομιλίες, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας στο Κίεβο δεν είχε συντονισθεί με την Ουκρανία.

«Υπενθυμίζουμε ότι το κράτος μας, η αρχή «όχι συμφωνίες για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία» παραμένει ακλόνητη και καλούμε όλες τις χώρες να την τηρήσουν αυστηρά», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Η Ουκρανία θεωρεί το ειρηνευτικό της σχέδιο των 10 σημείων, και την παγκόσμια σύνοδο κορυφής που βασίστηκε σ’ αυτό, ως τον μόνο ρεαλιστικό δρόμο για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία που συνεχίζεται επί 28 μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: @associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουγγαρία: Το πρόστιμο της ΕΕ είναι «άδικο» και δε θα αποπληρωθεί

Ουγγαρία-ΕΕ: Ο Ορμπάν λέει ότι δεν είναι σε θέση να διαπραγματευτεί με την Ουκρανία και τη Ρωσία λόγω της προεδρίας του μπλοκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider