«Ανακούφιση» στο Βερολίνο για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ανακούφιση» στο Βερολίνο για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών
Τα ανατρεπτικά αποτελέσματα των εκλογών στην Γαλλία και η «ανακούφιση» της κυβέρνησης της Γερμανίας. Η επόμενη μέρα στη Γαλλία.

Τα ανατρεπτικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία που ανέδειξαν νικητή το «Νέο Λαϊκό Μέτωπο», του οποίου ηγείται ο Ζαν - Λυκ Μελανσόν, φαίνεται να έφεραν «ανακούφιση» στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από τους εκπροσώπους της, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την πρόκληση του σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ δήλωσε χαρακτηριστικά πως «δεν είναι μυστικό ότι υπάρχει μια κάποια ανακούφιση, για το γεγονός ότι δεν συνέβησαν πράγματα τα οποία φοβόμασταν. Μένει τώρα να δούμε πώς θα προκύψει μια κυβέρνηση σε αυτές τις πολύ ασυνήθιστες και επίσης ιστορικές συνθήκες».

«Το τι θα συμβεί με αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα, θα το δείξει μόνο ο χρόνος και η απόφαση είναι της Γαλλίας», συνέχισε ο κ. Χέμπεστραϊτ και αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της γερμανογαλλικής σχέσης για μια ειρηνική και ελεύθερη Ευρώπη. «Παραμένουμε εκτός εσωτερικής γαλλικής πολιτικής και επισημαίνουμε την στενή διμερή σχέση σε οικονομικό, πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο», δήλωσε.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα έχει την ευκαιρία «να συζητήσει την κατάσταση με τον φίλο του», τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στο περιθώριο της επικείμενης Συνόδου του ΝΑΤΟ, ανέφερε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει εάν ο κ. Σολτς βρίσκεται σε επικοινωνία με το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα. «Ο συνομιλητής μας αυτή τη στιγμή είναι ο πρόεδρος», διευκρίνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Ποιος μπορεί να είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός - Φαβορί και φράξιες

Ρωσία: «Χωρίς ελπίδες και ψευδαισθήσεις» για βελτίωση των σχέσεων με τη Γαλλία μετά τα εκλογικά αποτελέσματα

«Ουφ»: Τα πρωτοσέλιδα του γαλλικού Τύπου για το αποτέλεσμα των εκλογών

gazzetta
gazzetta reader insider insider