«Ουφ»: Τα πρωτοσέλιδα του γαλλικού Τύπου για το αποτέλεσμα των εκλογών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ουφ»: Τα πρωτοσέλιδα του γαλλικού Τύπου για το αποτέλεσμα των εκλογών
Άκρως χαρακτηριστικό για το πως εξέλαβε ο πολιτικός και όχι μόνο κόσμος της Γαλλίας για το αποτέλεσμα των εκλογών, είναι το πρωτοσέλιδο τη εφημερίδας Libearation.

Άκρως χαρακτηριστικό για το πως εξέλαβε ο πολιτικός και όχι μόνο κόσμος της Γαλλίας για το αποτέλεσμα των εκλογών, είναι το πρωτοσέλιδο τη εφημερίδας Libearation.

Το μήνυμα ανακούφισης για την ανατροπή του δεύτερου γύρου καθώς, η «Εθνική Συσπείρωση» της Λεπέν, που την προηγούμενη Κυριακή είχε βγει πρώτη, βρίσκεται στην τρίτη θέση, κλέβει την παράσταση, την ίδια ώρα που σύσσωμος ο γαλλικός Τύπος κάνει λόγο για πρωτοφανή αβεβαιότητα, την επομένη του δεύτερου γύρου των πρόωρων εκλογών.

Για Εθνοσυνέλευση χωρίς καθαρή πλειοψηφία κάνει λόγο η εφημερίδα Le Monde, επισημαίνοντας τον κίνδυνο «παράλυσης». Χωρισμένη σε τρία μπλοκ ανάλογου μεγέθους, μεταξύ του Νέου Λαϊκού Μετώπου (182 έδρες ), του προεδρικού συνασπισμού (168) και της ακροδεξιάς (143), η Εθνοσυνέλευση απεικονίζει μια άνευ προηγουμένου κατάσταση για την Πέμπτη Γαλλική Δημοκρατία», επισημαίνεται στο δημοσίευμα, αλλά παράλληλα διευκρινίζεται ότι αυτή η κοινοβουλευτική σύνθεση είναι «κανόνας» σε πολλές ευρωπαϊκές κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, όπως η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία και το Βέλγιο.

«Μετά την εναλλαγή το 1981, τη συγκατοίκηση το 1986, τη σχετική πλειοψηφία το 1988 και το 2022, η Γαλλία θα βιώσει μια νέα, άνευ προηγουμένου κατάσταση καθώς πλειοψηφία δεν μπορεί να βρεθεί κι αυτό είναι ανήκουστο επί της Πέμπτης Δημοκρατίας», επισημαίνει η οικονομική εφημερίδα Les Echos. «Η Γαλλία μπαίνει τώρα στο άγνωστο ενώ κανένα μπλοκ δεν είναι αρκετά ισχυρό για να κυβερνήσει μόνο του», αναφέρει η εφημερίδα, που στο πρωτοσέλιδο της μιλάει «για χαστούκι» στον ακροδεξιό Τζόρνταν Μπαρντελά.

Η Figaro, η παλαιότερη ημερήσια εφημερίδα της Γαλλίας, αναφέρεται επίσης στην ήττα της άκρας Δεξιάς επισημαίνοντας στο πρωτοσέλιδό της ότι «η αριστερά επιβάλλεται στον Μακρόν».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Ποιος μπορεί να είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός - Φαβορί και φράξιες

Berenberg: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τη Γαλλία με φόντο τα δημοσιονομικά

Εκλογές στη Γαλλία: Πώς κατανέμονται οι έδρες - Η νίκη της Αριστεράς και ο «γρίφος» της νέας κυβέρνησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider