Συνάντηση Μητσοτάκη με Γκουτέρες στην Νέα Υόρκη - Στο τραπέζι το Κυπριακό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση Μητσοτάκη με Γκουτέρες στην Νέα Υόρκη - Στο τραπέζι το Κυπριακό
Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα έχει σήμερα στη Νέα Υόρκη στις 11:20 τοπική ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα έχει σήμερα στη Νέα Υόρκη στις 11:20 τοπική ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης τις 18:20, τοπική ώρα, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN και στη δημοσιογράφο Τζούλια Τσάτερλι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το σημερινό τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη συμπίπτει χρονικά με τις διαβουλεύσεις που γίνονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για επανέναρξη του διαλόγου στο Κυπριακό.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Θα συζητήσω με τον Γενικό Γραμματέα με ποιο τρόπο θα μπορούσε ο ίδιος να εμπλακεί σε μια ακόμα προσπάθεια την οποία θεωρούμε επιβεβλημένη να γίνει για να μπορέσει επιτέλους αυτή η μεγάλη πληγή να κλείσει. Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, επιτέλους η Κύπρος να πάψει να είναι το τελευταίο διαιρεμένο νησί το οποίο βρίσκεται εντός ευρωπαϊκής επικράτειας και να υπάρξει δίκαιη και βιώσιμη και διατηρήσιμη λύση του κυπριακού ζητήματος».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, η ελληνική κυβέρνηση σε πλήρη συνεννόηση με την κυπριακή, θέτει σε πρώτο πλάνο στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

«Η ελληνική κυβέρνηση όμως εξακολουθεί να υποστηρίζει την επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ των δύο κοινοτήτων, προφανώς στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Είναι μια θέση από την οποία η Αθήνα και η Λευκωσία, η Λευκωσία και η Αθήνα δεν αποκλίνουν. Θα έχω την ευκαιρία να βρεθώ στην Κύπρο την 20ή Ιουλίου προσκεκλημένος του προέδρου Χριστοδουλίδη για να συμμετέχω σε εκδήλωση στο προεδρικό μέγαρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Όρμπαν και Τραμπ συναντήθηκαν στη Φλόριντα μετά τη σύνοδο του NATO

Σολτς: Απορρίπτει την άρση περιορισμών στη χρήση δυτικών όπλων από την Ουκρανία

Ερντογάν: «Απαράδεκτη» η συνεργασία συμμάχων του ΝΑΤΟ με το Ισραήλ

gazzetta
gazzetta reader insider insider