O Τραμπ ανακοίνωσε τον υποψήφιο αντιπρόεδρό του - Ποιος είναι ο Τζέι Ντι Βανς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
O Τραμπ ανακοίνωσε τον υποψήφιο αντιπρόεδρό του - Ποιος είναι ο Τζέι Ντι Βανς
Τζέι Ντι Βανς και Ντόναλντ Τραμπ / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
«Μετά από μακρά συζήτηση και σκέψη, και λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια ταλέντα πολλών άλλων, αποφάσισα ότι το άτομο που ταιριάζει καλύτερα στη θέση του Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο γερουσιαστής Τζέι Ντι Βανς της Μεγάλης Πολιτείας του Οχάιο».

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε τον 39χρονο γερουσιαστή Τζέι Ντι Βανς από το Οχάιο ως αντιπρόεδρό του για τις εκλογές των ΗΠΑ, δίνοντας τέλος στις πολύμηνες εικασίες σχετικά με την επιλογή του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου που θα τον βοηθήσει να κοντράρει το «δίδυμο» του Τζο Μπάιντεν και της Καμάλα Χάρις για να ξαναγίνει ένοικος του Λευκού Οίκου.

«Μετά από μακρά συζήτηση και σκέψη, και λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια ταλέντα πολλών άλλων, αποφάσισα ότι το άτομο που ταιριάζει καλύτερα στη θέση του Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο γερουσιαστής Τζέι Ντι Βανς της Μεγάλης Πολιτείας του Οχάιο», υπογράμμισε ο Ντ. Τραμπ, ανακοινώνοντας τον «εκλεκτό» του για τις κάλπες του Νοεμβρίου.

Τζέι Ντι Βανς / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Βανς, που έγινε σήμερα με φόντο το μεγάλο προεκλογικό συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που διεξάγεται στο Μιλγουόκι, δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη καθώς το όνομά του είχε όντως ακουστεί ως πιθανό για αυτήν τη θέση.

Στον αντίποδα, οι δύο άλλοι κορυφαίοι Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι, ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο από τη Φλόριντα και ο κυβερνήτης της Βόρειας Ντακότα Νταγκ Μπέργκαμ, ενημερώθηκαν νωρίτερα ότι δεν θα επιλεγούν ως αντιπρόεδροι του Τραμπ στην κούρσα των εκλογών, σύμφωνα με το NBC News.

Τζέι Ντι Βανς / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ

Ποιος είναι ο Τζέι Ντι Βανς

Ο Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς (γεννημένος στις 2 Αυγούστου 1984) είναι Αμερικανός πολιτικός που υπηρετεί ως ο γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών από το Οχάιο από το 2023, ενώ είναι μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και έγινε γνωστός με τα απομνημονεύματά του το 2016 με τίτλο «Hillbilly Elegy». Γεννημένος στο Μίντλτάουν του Οχάιο, ο Βανς υπηρέτησε στο Σώμα Πεζοναυτών πριν σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο και αποκτήσει πτυχίο δικηγόρου από τη Νομική Σχολή του Γέιλ.

Τα απομνημονεύματά του, τα οποία περιγράφουν την ανατροφή του και τις αξίες της οικογένειάς του, έγιναν μπεστ σέλερ των New York Times και προσέλκυσαν σημαντική προσοχή του Τύπου κατά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016. Ο Βανς ξεκίνησε την πρώτη του πολιτική εκστρατεία για την έδρα του Οχάιο στη Γερουσία το 2021 και κέρδισε την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικανών μετά την έγκριση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Το ενδιαφέρον στην περίπτωσή του είναι ότι μπήκε στον χώρο της πολιτικής έχοντας την υποστήριξη του γνωστού δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Πίτερ Τιλ. Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι ο Βανς είχε προ ετών ασκήσει κριτική στον Τραμπ. Στην πορεία ωστόσο, ο 39χρονος μετακινήθηκε πιο κοντά στο περιβάλλον του Ρεπουμπλικανού πρώην προέδρου και νυν προεδρικού υποψηφίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν για αυτόν οι NYT, ο Βανς είναι ένθερμος υποστηρικτής των βιομηχανιών πετρελαίου και φυσικού αερίου, αντιτίθεται στην ηλιακή ενέργεια και στα ηλεκτρικά οχήματα και είχε στο παρελθόν υποστηρίξει ότι η κλιματική αλλαγή δεν αποτελεί απειλή, κερδίζοντας τις εντυπώσεις των Ρεπουμπλικανών, που τον θεωρούν «ανερχόμενο αστέρι» καθώς δεν είναι ούτε... 40 χρονών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider