NYT: Εκνευρισμένος ο Μπάιντεν με Ομπάμα και Πελόζι - Δέχεται ισχυρές πιέσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
NYT: Εκνευρισμένος ο Μπάιντεν με Ομπάμα και Πελόζι - Δέχεται ισχυρές πιέσεις
Τα άρθρα που αναφέρονται στην κατάσταση της υγείας του, οι δημόσιες και κατά πρόσωπο τοποθετήσεις βουλευτών και γερουσιαστών εναντίον του, φαίνεται πως τον έχει κάνει πιο «πικρόχολο».

Με την επιδεινούμενη πνευματική υγεία του Τζο Μπάιντεν να είναι πρόδηλη, οι New York Times βλέπουν έναν πλανητάρχη που «πνέει τα λοίσθια», απομονωμένο και αποκομμένο από πρώην συμμάχους. Μπορεί να αναγνωριστεί στον Τζο Μπάιντεν η θέρμη με την οποία θέλει να κατέβει στις ερχόμενες εκλογές, αλλά οι συνθήκες, με δεκάδες στελέχη των Δημοκρατικών να του ζητούν να αποσυρθεί, αρχίσουν τον επηρεάζουν αρνητικά.

Καθώς νοσεί με κορονοϊό και έχει χάσει πολύτιμους συμμάχους, με χαρακτηριστική την εναντίωση του Μπάρακ Ομπάμα στην υποψηφιότητά του, οι Times θεωρούν πως η καμπάνια εναντίον του έχει ξεφύγει από την καθαρά πολιτική σφαίρα. Τα άρθρα που αναφέρονται στην κατάσταση της υγείας του, οι δημόσιες και κατά πρόσωπο τοποθετήσεις βουλευτών και γερουσιαστών εναντίον του, φαίνεται πως τον έχει κάνει πιο «πικρόχολο».

Οι ίδιες πηγές από το περιβάλλον του θέλουν να βλέπει τη Νάνσι Πελόζι ως κύριο εχθρό του, ενώ θρέφει πλέον πικρία και για τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Οι ΝΥΤ σχολιάζουν πως τέτοια επίπεδα πολιτικής προστριβής, εντός του ίδιου κόμματος μάλιστα, δεν έχουν σημειωθεί εδώ και δεκαετίες στην Ουάσινγκτον, με πρώην υποστηρικτές του Μπάιντεν να απεργάζονται τώρα την πτώση του.

Ήταν ο Μπάρακ Ομπάμα που είχε βάλει «πλάτες» για την καμπάνια Μπάιντεν το 2020, με την οποία αποφεύχθηκε ακόμα μία θητεία Τραμπ, ενώ τώρα, με τη χρησιμότητά του να έχει παρέλθει, τάσσεται σαφώς υπέρ νεότερων και πιο μάχιμων ονομάτων. Πρέπει βέβαια να αναγνωρίσει κανείς το «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» της κατάστασης. Από τη μία, η επιδεινούμενη κατάσταση του Μπάιντεν εγγυάται την ήττα.

Από την άλλη, είναι ο πρωταγωνιστής της ήττας του Nτόναλντ Τραμπ, και καλώς ή κακώς, ο πιο αναγνωρίσιμους από τους κόλπους του κόμματος. Μπορεί ο Γκάβιν Νιούσομ ή η Γκρέτσεν Γουίτμερ να αποτελούν πολύ πιο ικανούς κυβερνήτες και ομιλητές, αλλά δεδομένης της χρονικής στιγμής, η παρεμβολή τους θα σήμαινε μία δύσκολη έως αδύνατη ανάβαση προς τη δημοτικότητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τι θα συμβεί στο δολάριο εάν κερδίσει ο Τραμπ - Η ανάλυση της Citi

Κρίσιμο Σαββατοκύριακο για Μπάιντεν: 35 Δημοκρατικοί ζητούν να αποσυρθεί

ΗΠΑ: Ένας στους δέκα Δημοκρατικούς έχει ταχθεί υπέρ της αποχώρησης του Μπάιντεν

gazzetta
gazzetta reader insider insider