Βαρκελώνη: Σκέψεις για αύξηση του τουριστικού φόρου στην κρουαζιέρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βαρκελώνη: Σκέψεις για αύξηση του τουριστικού φόρου στην κρουαζιέρα
«Είμαι αποφασισμένος να αντιμετωπίσω τις συνέπειες που έχει ο μαζικός τουρισμός για την πόλη» διαμηνύει ο δήμαρχος.

Αύξηση του τουριστικού φόρου για τους επιβάτες κρουαζιέρας που επισκέπτονται την Βαρκελώνη για λιγότερες από 12 ώρες σχεδιάζει ο σοσιαλιστής δήμαρχος της ισπανικής πόλης, Τζομ Κολμπόνι με στόχο να αντιμετωπίσει «τις συνέπειες του μαζικού τουρισμού», ενώ από πέρσι έχει λάβει σειρά μέτρων για τον περιορισμό του υπερτουρισμού και τη βελτίωση της στεγαστικής κατάστασης για τους κατοίκους.

Πριν από τέσσερις εβδομάδες, ο δήμαρχος δήλωσε ότι θα τερματίσει την ενοικίαση διαμερισμάτων σε τουρίστες έως το 2028. Σήμερα, σε συνέντευξή του στην El País, ο Κολμπόνι δήλωσε ότι θα επιδιώξει να αυξήσει τον φόρο που πληρώνουν οι επιβάτες κρουαζιέρας, ο οποίος είναι τώρα 7 ευρώ την ημέρα, για να διασφαλίσει ότι η πόλη θα επωφεληθεί από τις σύντομες επισκέψεις τους σύμφωνα με τον Guardian.

«Η Βαρκελώνη είναι μια πόλη που είναι ανοιχτή στους επισκέπτες και ο τουρισμός είναι ένας σημαντικός τομέας της οικονομίας της», δήλωσε ο Κολμπόνι στην ισπανική εφημερίδα. «Τούτου λεχθέντος, είμαι αποφασισμένος να αντιμετωπίσω τις συνέπειες που έχει ο μαζικός τουρισμός για την πόλη. Αυτό σημαίνει ότι θα προχωρήσω μέχρι τέλους με την απαγόρευση των τουριστικών διαμερισμάτων το 2028. Πρόκειται επίσης να αυξήσουμε σημαντικά τον φόρο για τους ανθρώπους που κάνουν κρουαζιέρα», πρόσθεσε.

«Όταν πρόκειται για επιβάτες κρουαζιέρας – που επισκέπτονται την πόλη για λιγότερο από 12 ώρες – έχεις μια εντατική χρήση του δημόσιου χώρου χωρίς κανένα όφελος για την πόλη και έχεις μια αίσθηση κατάληψης και κορεσμού. Θέλουμε έναν τουρισμό που να σέβεται τον προορισμό του», είπε ο δήμαρχος χωρίς να διευκρινίζει το ποσό της αύξησης του φόρου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η απάντηση Μαρινάκη για τις προκλήσεις Ερντογάν: «Δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα»

Τροχαίο με 1 νεκρό και τραυματίες στην Κέρκυρα - Λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό

Μακλούφ (ΕΚΤ) για μειώσεις επιτοκίων: Κανένας λόγος για βιασύνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider