Δημοσκόπηση Reuters/Ipsos: Προβάδισμα με βραχεία κεφαλή για Χάρις έναντι Τραμπ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση Reuters/Ipsos: Προβάδισμα με βραχεία κεφαλή για Χάρις έναντι Τραμπ
Κάμαλα Χάρις - Ντόναλντ Τραμπ / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Η Χάρις και ο Τραμπ έλαβαν και οι δύο 44% σε δημοσκόπηση της 15ης-16ης Ιουλίου και ο Τραμπ προηγήθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε δημοσκόπηση της 1ης-2ας Ιουλίου - και οι δύο έρευνες με το ίδιο περιθώριο σφάλματος.

Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις διεύρυνε το οριακό προβάδισμα κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες έναντι του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ, αφότου ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τερμάτισε την εκστρατεία για την επανεκλογή του και της παρέδωσε τη σκυτάλη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Reuters.

H δημοσκόπηση διενεργήθηκε χθες Δευτέρα και σήμερα, μετά το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων την Πέμπτη στη διάρκεια του οποίου ο Ντόναλντ Τραμπ έλαβε επίσημα το χρίσμα του υποψηφίου του κόμματος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, και μετά την ανακοίνωση του Μπάιντεν την Κυριακή ότι αποχωρεί από την προεκλογική κούρσα και υποστηρίζει την Χάρις.

Η Χάρις, της οποίας η ομάδα εκστρατείας δηλώνει ότι έχει εξασφαλίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών, προηγείται του Τραμπ με 44% έναντι 42% στην εθνική δημοσκόπηση, διαφορά εντός του περιθωρίου στατιστικού σφάλματος (±3%). Η Χάρις και ο Τραμπ έλαβαν και οι δύο 44% σε δημοσκόπηση της 15ης-16ης Ιουλίου και ο Τραμπ προηγήθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε δημοσκόπηση της 1ης-2ας Ιουλίου - και οι δύο έρευνες με το ίδιο περιθώριο σφάλματος.

Παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις σε εθνικό επίπεδο δίνουν σημαντικά μηνύματα για την υποστήριξη των Αμερικανών στους πολιτικούς υποψηφίους, μόνο μια χούφτα πολιτείες συνήθως γέρνουν τη ζυγαριά στο Σώμα των Εκλεκτόρων, το οποίο τελικά είναι υπεύθυνο να αποφασίσει ποιος θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές.

Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι το 56% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων συμφωνεί με τη δήλωση ότι η 59χρονη Χάρις είναι «διανοητικά οξυδερκής και ικανή να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις», σε σύγκριση με το 49% που είπε το ίδιο για τον 78χρονο Τραμπ. Μόνο το 22% των ψηφοφόρων αξιολόγησε με αυτό τον τρόπο τον Μπάιντεν. Στη δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη διαδικτυακά, ερωτήθηκαν 1.241 ενήλικες Αμερικανοί σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 1.018 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Visa: Ράλι 10% στα έσοδα γ' τριμήνου - Στα 4,87 δισ. δολάρια τα κέρδη

Αδύναμα κέρδη στο β' τρίμηνο για Tesla - Πτώση για τη μετοχή

Ο Τραμπ δηλώνει ότι θα νικήσει «πιο εύκολα» την Κάμαλα Χάρις από τον Μπάιντεν

gazzetta
gazzetta reader insider insider