Ερντογάν: «Απελευθερώσαμε την Αγία Σοφία και απαλύναμε τον πόνο του ισλαμικού λαού»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν: «Απελευθερώσαμε την Αγία Σοφία και απαλύναμε τον πόνο του ισλαμικού λαού»
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Νέο εμπρηστικό μήνυμα που ανεβάζει το θερμόμετρο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις από Ερντογάν.

Σε νέο εμπρηστικό μήνυμα που ανεβάζει το θερμόμετρο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας πως: «απελευθερώσαμε την Αγία Σοφία και απαλύναμε τον πόνο όλου του ισλαμικού κόσμου». «Είμαστε εδώ για να μην μείνει δίχως μαχητές το πεδίο του Ιερού Πολέμου (Τζιχάντ)» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε μαθητές ιερατικών σχολών.

«Όπως λέει ο ποιητής Μεχμέτ Ακίφ, μην αγγίξει ξένο χέρι στον δικό μου ιερό χώρο. Εμείς την Αγία Σοφία την απελευθερώσαμε με αυτή την πίστη. Μετά από 86 χρὀνια στέρησης , εμείς φροντίσαμε την κληρονομιά του ΜωάμετΘτου Πορθητή. Eμείς ενώσαμε τον μεγάλο ναό του Θεού με πιστές καρδιές. Εμείς επουλώσαμε τον πόνο της Αγίας Σοφίας, της Κωνσταντινούπολης, της Τουρκίας και όλου του ισλαμικού κόσμου» υπογράμμισε σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

«Γι' αυτό υπάρχουμε εμείς, ως μέλη των Ιμάμ Χατίπ (ιερατικές σχολές). Υπάρχουμε για να μην μένουν οι μιναρέδες χωρίς κάλεσμα. Υπάρχουμε έτσι ώστε το πεδίο του ιερού πολέμου (τζιχάντ) να μην μείνει δίχως μαχητές. Υπάρχουμε για να μην μείνει ο ηρωικός μας στρατός χωρίς ήρωες. Έχουμε πατρίδα, υπάρχουμε για να υπάρχει πάντα η πατρίδα μας. Υπάρχουμε για να μην μείνει χωρίς μουσουλμάνους η χώρα μας που είναι γεμάτη μουσουλμάνους. Αυτός ήταν ο αγώνας μας από την αρχή!» πρόσθεσε.

«Εναντίον ποιου υψώσατε τα ξίφη σας; Όσοι ύψωσαν ξίφη θα εκκαθαριστούν. Εμείς δεν ήρθαμε εδώ από το πουθενά» είπε ο Τούρκος πρόεδρος μετά τις εικόνες αποφοίτων στρατιωτικών σχολών που ύψωσαν τα ξίφη φωνάζοντας «είμαστε στρατιώτες του Κεμάλ». «Θα ήθελα επίσης να γίνει γνωστό αυτό πολύ ξεκάθαρα. Δεν θα επιτρέψουμε να φθαρεί ξανά ο στρατός μας. Πρόσφατα, σε μια συγκεκριμένη τελετή αποφοίτησης, εμφανίστηκαν κάποιοι υβριστές και τράβηξαν ξίφη.

«Eναντίον ποιου υψώνεις αυτά τα ξίφη; Τώρα γίνεται όλη η απαραίτητη έρευνα σχετικά με αυτά και θα εκκαθαριστούν και οι λίγοι αδαείς εκεί. Εμείς δεν ήρθαμε εδώ από το πουθενά. Μπορεί να είναι 30 άτομα, μπορεί να είναι 50 άτομα, όποιοι κι αν είναι, δεν γίνεται να τους έχουμε στον στρατό μας. Θα τα καθαρίσουμε αυτά τα πράγματα» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υγεία: Κίνδυνος για αναπνευστικές παθήσεις από μακροχρόνια έκθεση σε ατμοσφαιρική ρύπανση και έλλειψη πρασίνου

Επέκταση συνεργασίας IDE-Raytheon στο πρόγραμμα Patriot

Πρόεδρος ΕΑΕΕ: Επικροτούμε τα μέτρα ενίσχυσης της ασφαλιστικής προστασίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider