Παρέμβαση Κασσελάκη: Είμαι εδώ - Γίνονται απίστευτες προβοκάτσιες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παρέμβαση Κασσελάκη: Είμαι εδώ - Γίνονται απίστευτες προβοκάτσιες
«Απέναντι στην εκτροπή, η ψυχραιμία, η υπομονή και η αυτοσυγκράτηση είναι η δύναμή μας. Μετατρέψτε την οργή σας σε δημιουργία. Είμαι εδώ».

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη του παρέμβαση μετά την πρόταση μομφής και την καθαίρεσή του, κάλεσε με ανάρτησή του στα social media τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ «να μη διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας», λίγα λεπτά αφότου έγινε γνωστό ότι υπήρξε ένταση έξω από τα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

«Επειδή αυτήν τη στιγμή γίνονται απίστευτες προβοκάτσιες -από ψευδείς διαλόγους ως ψευδή προσκλητήρια- (μέχρι δήθεν υποστηρικτή μου με καπέλο του Τραμπ επιστράτευσαν!), θέλω να ζητήσω από τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να μη διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο «έκπτωτος» κ. Κασσελάκης.

«Και κυρίως να μη σαμποτάρουν την επίσκεψη του Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Νίκου Παππά, στη ΔΕΘ», πρόσθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Απέναντι στην εκτροπή, η ψυχραιμία, η υπομονή και η αυτοσυγκράτηση είναι η δύναμή μας. Μετατρέψτε την οργή σας σε δημιουργία. Είμαι εδώ», σημείωσε στο τέλος της ανάρτησής του.

Ήδη σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζονται οι εξελίξεις μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη από το αξίωμα του προέδρου και το κενό που έχει προκύψει στην εκπροσώπηση του κόμματος.

Όπως μετέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στέφανος Κασσελάκης επικοινώνησε νωρίτερα με την γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγγου και την ρώτησε «ποιος είναι υπεύθυνος κατά τον νόμο για οικονομικές, διοικητικές και ποινικές υποθέσεις». Σημειώνεται ότι έχει ανοίξει συζήτηση για το εάν έπρεπε να απομακρυνθεί ο Στέφανος Κασσελάκης από την προεδρία του κόμματος, αμέσως μετά την έγκριση της μομφής εναντίον του ή εάν θα έπρεπε να παραμείνει μέχρι την εκλογή ή έστω μέχρι το έκτακτο Συνέδριο του κόμματος.

Το καταστατικό του κόμματος δεν το ξεκαθαρίζει λεπτομερώς το συγκεκριμένο ζήτημα, ορίζει όμως ότι η Κεντρική Επιτροπή είναι το ανώτερο καθοδηγητικό όργανο. Συγκεκριμένα στο Άρθρο 16.1 ορίζει: «Η Κεντρική Επιτροπή αποτελεί το ανώτερο πολιτικό όργανο. Είναι αρμόδιο για την εφαρμογή των αποφάσεων του συνεδρίου. Εκλέγει την Πολιτική Γραμματεία, τον/την Γραμματέα της και τα όργανα που θεωρεί απαραίτητα για τη λειτουργία και τη δράση του κόμματος». Στο Άρθρο 20.5 ορίζει: «Η προκήρυξη του συνεδρίου, η οργάνωση της προσυνεδριακής διαδικασίας, τα προσυνεδριακά κείμενα και το μέτρο αντιπροσώπευσης είναι αρμοδιότητες της Κεντρικής Επιτροπής».

Στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που είναι το αποφασιστικό όργανο δεν ετέθη από τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη ή τα άλλα στελέχη το θέμα της εκπροσώπησης μέχρι το έκτακτο Συνέδριο του κόμματος. Η σχετική συζήτηση άνοιξε μετά από δημόσια παρέμβαση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Ξενοφώντας Κοντιάδη. Πριν την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, έξω από την Κουμουνδούρου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 10 άτομα που δήλωναν υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη και αποδοκίμαζαν στελέχη του οργάνου που προσέρχονταν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Σταθερά πρώτη η ΝΔ - 5ο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Έρχονται αυξήσεις στο νερό»

Τι θα κάνει ο Κασσελάκης - Το κλίμα μεταξύ υπουργών στη ΔΕΘ - Η Πατριωτική Οικονομία του Γερουλάνου

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider