Τραμπ κατά Πάουελ: «Είναι πολύ αργός στη μείωση των επιτοκίων»

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τραμπ κατά Πάουελ: «Είναι πολύ αργός στη μείωση των επιτοκίων»
Ντόναλντ Τραμπ / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε και πάλι σήμερα εναντίον του προέδρου της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) Τζερόμ Πάουελ, για τον οποίο είπε πως είναι «πολύ αργός» στη μείωση των επιτοκίων.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε και πάλι σήμερα εναντίον του προέδρου της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) Τζερόμ Πάουελ, για τον οποίο είπε πως είναι «πολύ αργός» στη μείωση των επιτοκίων.

«Είναι παραπάνω από καιρός για να τελειώσει η θητεία του Πάουελ (σ.σ.: επικεφαλής της Fed)», έγραψε ο Τραμπ στην πλατφόρμα του, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, ενώ η δεύτερη θητεία του Πάουελ επικεφαλής της Fed πρόκειται να ολοκληρωθεί το Μάιο του 2026.

Αυτός ο τελευταίος «θα έπρεπε να είχε μειώσει ήδη από καιρό τα επιτόκια, όπως η ΕΚΤ», η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος, ενθαρρύνοντας τον Πάουελ «να το κάνει τώρα».

Οι τελωνειακοί δασμοί που θέλει να επιβάλει ο Τραμπ «περιπλέκουν» την κατάσταση για την ομοσπονδιακή τράπεζα, είχε δηλώσει χθες, Τετάρτη, ο Πάουελ, εκτιμώντας ότι αυτοί οι επιπλέον δασμοί «θα επιφέρουν σίγουρα τουλάχιστον μια προσωρινή αύξηση του πληθωρισμού».

«Οι τιμές του πετρελαίου πέφτουν, οι τιμές (ακόμα και των αυγών!) επίσης και οι Ηνωμένες Πολιτείες πλουτίζουν χάρη στους τελωνειακούς δασμούς», απάντησε νωρίς σήμερα το πρωί ο Τραμπ, για τον οποίο ο επικεφαλής της Fed «είναι πάντα υπερβολικά αργός και έχει πάντα άδικο».

Ο ρεπουμπλικανός ηγέτης είχε ήδη καλέσει στις 4 Απριλίου τον Πάουελ να μειώσει τα επιτόκια, εκτιμώντας τότε ότι θα ήταν «η τέλεια στιγμή» για κάτι τέτοιο.

Η Fed έχει διατηρήσει από την αρχή του χρόνου σταθερά τα κύρια επιτόκια μεταξύ 4,25% και 4,50%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τραμπ: «Μεγάλη πρόοδος» στις συνομιλίες με την Ιαπωνία

Banco Santander: Αναδείχθηκε η πολυτιμότερη τράπεζα στην Ευρώπη - Ξεπέρασε την UBS

ΝΥΤ: Ο Τραμπ απέρριψε σχέδιο του Ισραήλ που προέβλεπε βομβαρδισμούς πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider