«Μασάζ» Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Γιώργος Ευγενίδης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μασάζ» Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Με βασική πρόθεση την ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στο μέτωπο της τρίτης αξιολόγησης, αλλά και το απαραίτητο «μασάζ» δια της αναλυτικής συζήτησης για μια σειρά «παραφωνίες» συνεδριάζει σήμερα το πρωί στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Η συγκεκριμένη συνεδρίαση σχεδιαζόταν εδώ και πάνω από έναν μήνα, όπως είχε συζητηθεί σε συνεδρίαση του προεδρείου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά λόγω των αλλεπάλληλων ταξιδιών του κ. Τσίπρα, αλλά και τις εξορμήσεις του στην περιφέρεια για τα περιφερειακά συνέδρια για την παραγωγική ανασυγκρότηση, αυτό δεν κατέστη δυνατό μέσα στον Οκτώβριο. Συνεπώς, στην πρώτη δοθείσα ευκαιρία και αφού προ ημερών συνεκλήθη και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία να τα πει με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Ομολογουμένως, από το Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να μεταδώσουν ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εστιάζοντας κατά κύριο λόγο στις εξελίξεις στο πεδίο της οικονομίας, με τη δρομολόγηση της τρίτης αξιολόγησης, της επιστροφής στις αγορές που σχεδιάζεται εκ νέου για το αμέσως επόμενο διάστημα, αλλά και για μια σειρά ακόμα νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν σαφές κοινωνικό πρόσημο. Στο επίκεντρο θα βρεθεί, φυσικά, και η δέσμευση για νέα διανομή του κοινωνικού μερίσματος από την υπεραπόδοση του στόχου για το πλεόνασμα, μιας και θα έχει ενδιαφέρον αν ο πρωθυπουργός θα συγκεκριμενοποιήσει τους φετινούς αποδέκτες του. Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας δεν αποκλείεται να αναφερθεί και στις πρόσφατες αποκαλύψεις για τα λεγόμενα Paradise Papers, αν και βασική πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου είναι να μην σηκώσει πολύ τους τόνους, αν δεν προκύψουν συγκεκριμένα ονόματα. Πάντως, η επίθεση στη ΝΔ θα είναι στην ημερήσια διάταξη, μιας και στο Μέγαρο Μαξίμoυ εκτιμούν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε στρατηγικό κενό, με αποτέλεσμα να ακολουθούν «μηδενιστική» αντιπολιτευτική προσέγγιση.

Από εκεί και πέρα, πάντως, ενδιαφέρον θα έχει η συζήτηση στο εσωτερικό της Κ.Ο., διότι, μπορεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ να υπάρχει κεντρική σύμπλευση για τα μείζονα θέματα της οικονομίας, πλην όμως επιμέρους υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Υπό αυτό το πρίσμα, θα έχουν ενδιαφέρον, αν υπάρξουν, τοποθετήσεις βουλευτών του κόμματος για το προσφυγικό, ιδίως μετά την ομοβροντία των κ.κ. Φίλη και Χριστοδουλοπούλου στο εσωτερικό της Π.Γ. εναντίον του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος ούτως ή άλλως βρίσκεται σε τροχιά αποχώρησης, λόγω της υποψηφιότητάς του για τη θέση του επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Παράλληλα, θα φανεί, αν κάποιοι βουλευτές θα τοποθετηθούν και για τα ζητήματα των εξοπλιστικών, ιδίως για τα F-16, αν και στο Μαξίμου δεν περιμένουν ιδιαίτερη κριτική σε αυτό το ζήτημα. Ενδιαφέρον θα έχει, τέλος, αν θα επαναφερθεί το ζήτημα για τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων του κόμματος, καθώς εκ νέου βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίζουν απουσία ουσιαστικής επικοινωνίας του κεντρικού πυρήνα του Μαξίμου με βουλευτές και κομματικά στελέχη που λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές στις τοπικές κοινωνίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider