Σε εκκρεμότητα το μέρισμα λόγω θεομηνίας

Γιώργος Ευγενίδης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε εκκρεμότητα το μέρισμα λόγω θεομηνίας

Σε εκκρεμότητα για μερικές μέρες θα παραμείνει η συζήτηση στη Βουλή, η οποία γινόταν σήμερα στην Ολομέλεια, για την ψήφιση της διανομής του υπερπλεονάσματος, μιας και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμενόταν, τουλάχιστον, η τοποθέτηση του πρωθυπουργού επί του θέματος.

Η αλήθεια είναι πως ο κ. Τσίπρας έχει επενδύσει στην ανάκτηση του πολιτικού momentum με την υπόθεση της διανομής του υπερπλεονάσματος και στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν πως η συζήτηση στη Βουλή, ακόμα και με την επί της αρχής συμφωνία της ΝΔ, θα ενίσχυε τη ρητορική της κυβέρνησης, αλλά και το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής υπέρ των αδυνάμων. Από την άλλη, και στη ΝΔ περίμεναν τη συζήτηση για να απογυμνώσουν την κυβερνητική πολιτική, μιας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σπεύσει να δηλώσει πως η ΝΔ θα ψηφίσει επί της αρχής το υπερπλεόνασμα, αλλά διατηρώντας πολύ σοβαρές επιφυλάξεις, τόσο για τη διανομή, όσο και για την υπεροφορολόγηση, από την οποία έχει προέλθει το συγκεκριμένο υπερπλεόνασμα.

Πλην όμως, η Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή αποφάσισε την ολιγοήμερη αναβολή της συζήτησης και θα συνέλθει εκ νέου σε πολύ λίγες μέρες, προκειμένου να αποφασίσει πότε θα γίνει η αναβληθείσα συνεδρίαση, καθώς η ψήφιση της διανομής συνδέεται και με μια σειρά διοικητικών πράξεων, προκειμένου να τηρηθεί ο στόχος της διανομής του υπερπλεονάσματος μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου στις κοινωνικές ομάδες που έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός.

Να σημειωθεί, πάντως, πως εκ μέρους και των εκπροσώπων των υπόλοιπων κομμάτων δεν υπήρξε καμία ένσταση, με δεδομένη την κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους από τον πρωθυπουργό, καθώς η απώλεια δεκαπέντε ζωών ρίχνει βαριά τη σκιά της πάνω από το πολιτικό ζήτημα και οδηγεί κάθε αμιγώς πολιτική συζήτηση αυτές τις μέρες στο να παρέλκει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider