Βόρεια ή Νότια Προάστια; Σε ποια από τις δύο περιοχές βρίσκεται το σπίτι των ονείρων σου;

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βόρεια ή Νότια Προάστια; Σε ποια από τις δύο περιοχές βρίσκεται το σπίτι των ονείρων σου;
Σε όποια περιοχή της και να κατοικείς, η απαράμιλλη γοητεία της Αθήνας δεν μπορεί να σε αφήσει ασυγκίνητο/η.

Σε όποια περιοχή της και να κατοικείς, η απαράμιλλη γοητεία της Αθήνας δεν μπορεί να σε αφήσει ασυγκίνητο/η. Είτε διασχίζεις έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του κέντρου, είτε βολτάρεις χαλαρά σε κάποιο από τα καταπράσινα πάρκα των προαστείων της, αυτή η πόλη έχει πάντα κάτι μοναδικό να σου προσφέρει. Όλοι μας όμως νιώθουμε κάποιο μέρος πιο «δικό μας». Είναι το μέρος που μας ταιριάζει περισσότερο. Εκεί όπου ιδανικά, θα αποκτούσαμε το παντοτινό μας σπίτι. Αν είχες λοιπόν να διαλέξεις μεταξύ δύο περιοχών – των Βορείων και των Νοτίων Προαστίων – πού θα βρισκόταν το σπίτι των δικών σου ονείρων;

Βόρεια Προάστια

Καταπράσινα, αναζωογονητικά και συνάμα «αριστοκρατικά». Στα Βόρεια Προάστια, η ομορφιά της φύσης, τα μεγάλα πάρκα και οι γραφικές πλατείες συνυπάρχουν αρμονικά με τις εντυπωσιακές επαύλεις, τα ιστορικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και την ελίτ ατμόσφαιρα. Από το όλο σκηνικό, δεν λείπουν τα σύγχρονα εμπορικά κέντρα, τα καταστήματα με τις δημοφιλείς, επώνυμες μάρκες, τα γαστρονομικά αριστουργήματα και η νυχτερινή διασκέδαση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αδιαμφισβήτητα η Κηφισιά – μια από τις πλουσιότερες περιοχές της Αθήνας – με τα όμορφα της άλση, τα πολυτελή ξενοδοχεία, τα εκλεπτυσμένα εστιατόρια και καφέ, αλλά και τα επώνυμα της καταστήματα. Από την άλλη, το Ψυχικό και η Φιλοθέη ξεχωρίζουν για τα διατηρητέα τους κτήρια με την εντυπωσιακή αστική αρχιτεκτονική του περασμένου αιώνα. Δεν θα μπορούσαμε φυσικά να παραλείψουμε το Μαρούσι, που συνδυάζει το πράσινο και τα πάρκα με τα εμπορικά κέντρα και τα μεγάλα γραφεία, ενώ παράλληλα προσφέρει αναρίθμητες και σικάτες επιλογές διασκέδασης.

Στο πανέμορφο Ψυχικό βρίσκεται αυτή η αριστοκρατική έπαυλη πέντε υπνοδωματίων. Κτισμένη το 1933, η πολυτελής έπαυλη εκτείνεται σε τρεις ορόφους με άνετους χώρους που αποπνέουν τον αέρα εκείνης της εποχής. Είναι πλήρως επιπλωμένη και διαθέτει υπόγειο με χώρους στάθμευσης, γραφείο, δωμάτιο παιχνιδιών, δωμάτιο για προσωπικό και αποθηκευτικούς χώρους. Διαθέτει ακόμη μεγάλες βεράντες, πισίνα, τζάκι αλλά και τζακούζι, για απόλυτη χαλάρωση!

Στη γειτονική Πεύκη, θα βρεις αυτό το όμορφο και φιλόξενο σπίτι έξι υπνοδωματίων. Το ακίνητο διαθέτει δύο ορόφους, δωμάτιο παιχνιδιών, κήπο και μεγάλη βεράντα, από όπου μπορείς να απολαμβάνεις την υπέροχη θέα της γύρω περιοχής.

Ανεβαίνοντας ακόμη πιο βόρεια, σε μια ήσυχη περιοχή της Πολιτείας, θα συναντήσεις αυτή τη μοναδική, νεοκλασική μεζονέτα με τη μαγευτική θέα. Η πολυτελής κατοικία διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, μεγάλους και άνετους χώρους, επιλεγμένα ξύλινα πατώματα και φυσικά μεγάλες βεράντες για να ατενίζεις το μαγευτικό τοπίο που την περικυκλώνει, κάθε στιγμή της ημέρας!

Νότια Προάστια

Θάλασσα μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι σου… Μαγευτικά όλο το χρόνο, τα Νότια Προάστια αποτελούν το παραλιακό μέτωπο της πρωτεύουσας, και αποπνέουν πάντα μια αύρα ελευθερίας και καλής ζωής. Φημίζονται για τις ειδυλλιακές τους παραλίες, τον κοσμοπολίτικο αέρα και την επική νυχτερινή τους ζωή. Το «στολίδι» των Νοτίων Προαστίων θεωρείται φυσικά η Γλυφάδα, όπου ο συνδυασμός του πράσινου της φύσης και του μπλε της θάλασσας σε συνεπαίρνει, ενώ τα πολυτελή ξενοδοχεία, τα σικάτα εστιατόρια, οι εντυπωσιακές μαρίνες και τα μπαράκια δίπλα στο κύμα, σε κάνουν να θέλεις να μείνεις για πάντα εκεί! Από την άλλη, το πανέμορφο Παλαιό Φάληρο με τη ξακουστή Μαρίνα Φλοίσβου, αποτελεί σίγουρα μια από τις πιο περιζήτητες περιοχές της Αθήνας. Η Βουλιαγμένη ξεχωρίζει για την ειδυλλιακή της ομορφιά, ενώ ο Άλιμος φημίζεται για την εξαιρετική ποιότητα ζωής που προσφέρει στους κατοίκους του.

Σε μια γκλαμουράτη γειτονιά της Γλυφάδας, μόλις 250 μέτρα από τη θάλασσα, βρίσκεται υπό κατασκευή αυτό το εκπληκτικό σπίτι. Το πολυτελές ακίνητο περιβάλλεται από ένα μοναδικό φυσικό τοπίο και διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια, άνετους και κομψούς εσωτερικούς χώρους, ένα απίθανο κήπο, μια μαγευτική πισίνα, τζακούζι και σπα. Κυριολεκτικά σχεδιασμένο για να… κλέβει την παράσταση!

Λίγα χιλιόμετρα παραπέρα, στο Παλαιό Φάληρο, αυτή η ονειρική μεζονέτα δύο υπνοδωματίων θα σε κάνει να την… ερωτευτείς με την πρώτη ματιά! Η θέα της θάλασσας από το μεγάλο μπαλκόνι της σου κόβει την ανάσα. Τα ξύλινα και πέτρινα διακοσμητικά στοιχεία δημιουργούν μια ιδιαίτερα ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς της χώρους. Και φυσικά, οι λεπτομέρειες όπως το τζακούζι, το τζάκι και η en-suite ντουλάπα, συμπληρώνουν το τέλειο σκηνικό, σε αυτό το υπέροχο ακίνητο!

Τέλος, στον Άγιο Δημήτριο θα βρεις αυτό το εντυπωσιακό, διώροφο σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων. Το πολυτελές ακίνητο διαθέτει δύο σαλόνια με τζάκι, δύο πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες, υδρομασάζ, τζακούζι, εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, εξωτερική πισίνα, σάουνα και μια μεγάλη βεράντα με home cinema. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από το σπίτι των ονείρων του!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider