ΑΑΔΕ: Γιατί αναζητάει ακίνητο 7.000 τ.μ. στην Αθήνα – Πόσα δίνει ως μίσθωμα

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΑΑΔΕ: Γιατί αναζητάει ακίνητο 7.000 τ.μ. στην Αθήνα – Πόσα δίνει ως μίσθωμα
Έως 96.000 ευρώ τον μήνα, ή αλλιώς 1,15 εκατ. ευρώ ετησίως, το μίσθωμα που διατίθεται, κατ’ ανώτατο, να καταβάλει το δημόσιο για την εξασφάλιση ακινήτου - γραφείων για να «στεγάσει» υπηρεσίες της ΑΑΔΕ. Η 12ετής σύμβαση, δημοπρασία στις 15/11.

Έως 96.000 ευρώ τον μήνα, ή αλλιώς λίγο πάνω από 1,15 εκατ. ευρώ ετησίως, είναι το μίσθωμα που διατίθεται, κατ’ ανώτατο, να καταβάλει το δημόσιο για την εξασφάλιση ακινήτου σχεδόν 7.000 τ.μ. το οποίο προορίζεται να «στεγάσει» υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και ειδικότερα της ΑΑΔΕ. Η διάρκεια της μίσθωσης είναι δώδεκα έτη και αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής του πρωτοκόλλου παραλαβής του ακινήτου από το Δημόσιο. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 15/11/2023.

Ειδικότερα, η Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών – Ανατολικής Αττικής διακηρύσσει ότι θα διενεργηθεί μειοδοτική δημοπρασία για τη μίσθωση ακινήτου κατάλληλου για τη στέγαση του Κέντρου Φορολογικών Διαδικασιών και Εξυπηρέτησης (ΚΕ.ΦΟ.ΔΕ.) και της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης (Δ.ΕΞΥΠ.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).

Τι είδους ακίνητο ψάχνει

Το προσφερόμενο ακίνητο πρέπει να διαθέτει χώρους μικτής επιφάνειας (εξαιρουμένων των χώρων κλιμακοστασίων, ανελκυστήρων, πλατύσκαλων και κοινοχρήστων διαδρόμων) περίπου 6.950 τ.μ., ήτοι γραφειακούς και λοιπούς χώρους 5.920 τ.μ. περίπου και 1.037 τ.μ. περίπου για αποθηκευτικούς χώρους και χώρους αρχείου. Οι αποθηκευτικοί χώροι δύναται να είναι και υπόγειοι, ασφαλείς όμως σε θέματα στεγανότητας και με επαρκή φωτισμό και αερισμό. Γίνονται δεκτά ακίνητα των οποίων οι επιφάνειες υπολείπονται μέχρι ποσοστού 5% των παραπάνω επιφανειών. Οι επιφάνειες αυτές περιγράφονται αναλυτικά στα συνημμένα κτιριολογικά προγράμματα. Το ακίνητο πρέπει να πληροί όλες τις προϋποθέσεις καταλληλότητας από άποψη φωτισμού, αερισμού, μέσων σκίασης, θέρμανσης, ψύξης/κλιματισμού, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.

Επίσης, θα πρέπει να είναι ενιαίο, λειτουργικά ανεξάρτητο, να βρίσκεται εντός της χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου Αθηναίων ή των όμορων σε αυτόν δήμων και σε ακτίνα όχι μεγαλύτερη των 800 μέτρων από Μ.Μ.Μ. σταθερής τροχιάς και εύκολα προσπελάσιμο από μεγάλους οδικούς άξονες, ενώ θα πρέπει να είναι αποπερατωμένο και να παραδοθεί έτοιμο για χρήση στο Δημόσιο μέσα στην προθεσμία που θα ορισθεί στην απόφαση έγκρισης πρακτικών της δημοπρασίας και θα αναγράφεται στη σύμβαση μίσθωσης.

Το μίσθωμα

Ανώτατο όριο μηνιαίου μισθώματος ορίζεται, όπως αναφέρθηκε, το ποσό των 96.000 ευρώ, δηλαδή κάτι λιγότερο από 14 ευρώ/τ.μ. τον μήνα για το σύνολο της επιφάνειας. Το μηνιαίο μίσθωμα που τελικά θα προκύψει από τη δημοπρασία, θα παραμείνει σταθερό για μία τριετία και θα αναπροσαρμόζεται ετησίως και από την έναρξη του τέταρτου έτους της μίσθωσης, κατά ποσοστό ίσο με τη μεταβολή του δείκτη τιμών καταναλωτή του μήνα της αναπροσαρμογής, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου δωδεκαμήνου, όπως αυτή (η μεταβολή) υπολογίζεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Intrakat – ΑΚΤΩΡ: Εν αναμονή του «χρησμού» της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το μεγάλο deal

Αττική Οδός: Πόσες χιλιάδες οχήματα ημερησίως «περνούν» από τα διόδια – Άνοδος 10% σε κυκλοφορία και έσοδα στο 9μηνο

Η τιμή για την Alpha και ο διαγωνισμός - Τα 16 «κενά» της «Γραμμής 1» - Η ΚΛΜ και η διάσπαση των ακινήτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider