Μίσθωμα έως 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως για τη «στέγη» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μίσθωμα έως 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως για τη «στέγη» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Έως 100.000 ευρώ τον μήνα διατίθεται να δώσει ως μίσθωμα το Δημόσιο για τη στέγαση των Κεντρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η 12ετής διάρκεια και η επιφάνεια των 12,5 χιλ. τ.μ..

Έως 100.000 ευρώ τον μήνα, δηλαδή 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως, διατίθεται να δώσει ως μίσθωμα το δημόσιο για τη στέγαση των Κεντρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Προ ημερών η Κτηματική Υπηρεσίας Αθηνών - Ανατολικής Αττικής γνωστοποίησε τη διενέργεια σχετικής μειοδοτικής δημοπρασίας, η οποία θα διεξαχθεί την 23-11-2023, ημέρα Πέμπτη. Η διάρκεια της μίσθωσης είναι δώδεκα έτη και αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής του πρωτοκόλλου παραλαβής του ακινήτου από το Δημόσιο.

Πώς και που να είναι το προσφερόμενο ακίνητο

Όπως αναφέρεται, το προσφερόμενο ακίνητο πρέπει να διαθέτει χώρους μικτής επιφάνειας (εξαιρουμένων των χώρων κλιμακοστασίων, ανελκυστήρων, πλατύσκαλων, και κοινοχρήστων διαδρόμων) περίπου 12.519,10 τ.μ., ήτοι γραφειακούς χώρους μικτής επιφάνειας 11.819,10 τ.μ. περίπου και λοιπούς βοηθητικούς χώρους μικτής επιφάνειας 700 τ.μ. περίπου. Γίνονται δεκτά ακίνητα, των οποίων οι επιφάνειες υπολείπονται μέχρι ποσοστού 5% των παραπάνω επιφανειών. Επίσης, να διαθέτει υπαίθριους ή στεγασμένους χώρους 20 θέσεων στάθμευσης. Το ακίνητο πρέπει να πληροί όλες τις προϋποθέσεις καταλληλότητας από άποψη φωτισμού, αερισμού, μέσων σκίασης, θέρμανσης, ψύξης/κλιματισμού, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.

Το ακίνητο θα πρέπει να είναι ενιαίο, λειτουργικά ανεξάρτητο και να βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων και σε ακτίνα 800 μέτρων από Μ.Μ.Μ. σταθερής τροχιάς. Το ακίνητο δύναται να είναι αποπερατωμένο και να παραδοθεί έτοιμο για χρήση στο Δημόσιο μέσα στην προθεσμία που θα ορισθεί στην απόφαση έγκρισης πρακτικών της δημοπρασίας και θα αναγράφεται στη σύμβαση μίσθωσης. Το μίσθωμα που τελικά θα προκύψει από τη δημοπρασία, θα παραμείνει σταθερό για μία τριετία και θα αναπροσαρμόζεται ετησίως και από την έναρξη του τέταρτου έτους της μίσθωσης κατά ποσοστό ίσο με τη μεταβολή του δείκτη τιμών καταναλωτή του προηγούμενου δωδεκαμήνου, όπως αυτή η μεταβολή υπολογίζεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ακίνητα: Πουλήθηκε αντί 5,6 εκατ. ευρώ σε Έλληνες ένα από τα καλύτερα ρετιρέ του Κολωνακίου

Στεγαστική κρίση: Η ραγδαία αύξηση των τιμών ενοικίασης - πώλησης ακινήτων «βαραίνει» τα νοικοκυριά

Ακίνητα: «Βαρύ» το κόστος στέγασης στην Ελλάδα - Η ΤτΕ «βλέπει» έντονο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον και θετικές προοπτικές

gazzetta
gazzetta reader insider insider