ΕΤΑΔ: «Πωλητήριο» με τιμή εκκίνησης 3,335 εκατ. για το ακίνητο των κεραμιστών στο Μαρούσι

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΤΑΔ: «Πωλητήριο» με τιμή εκκίνησης 3,335 εκατ. για το ακίνητο των κεραμιστών στο Μαρούσι
Με τιμή εκκίνησης 3,335 εκατ. ευρώ «βγαίνει» προς πώληση από την ΕΤΑΔ, ένα γνωστό και εμβληματικό ακίνητο στο Μαρούσι, που μίσθωνε ο συνεταιρισμός αγγειοπλαστών και κεραμιστών. Ποιες χρήσεις προβλέπονται, στο «παιχνίδι» και η γενική κατοικία.

Με τιμή εκκίνησης 3,335 εκατ. ευρώ «βγαίνει» προς πώληση από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), ένα γνωστό, κλασσικό και εμβληματικό ακίνητο στο Μαρούσι, στην περιοχή των Αναβρύτων. Ειδικότερα, αντικείμενο της διαγωνιστικής διαδικασίας αποτελεί η πώληση οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου με εμβαδόν 3.179,16 τ.μ., που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Κηφισίας & Σαλαμίνος, στο Ο.Τ. 94, Δήμου Αμαρουσίου.

Στη χρήση τμήματος του ακινήτου είναι εγκατεστημένος ο συνεταιρισμός «ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΙΣΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΣΥΝ.ΠΕ» ήδη από το έτος 1970, «την οποία υποχρεούται», όπως αναφέρεται στους ειδικούς όρους της σχετικής διακήρυξης, «να αποδώσει με την υπ’ αριθ. 477/2014 αμετάκλητη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Επισημαίνεται ότι τα ίδια δικαιώματα που έχει σήμερα η ΕΤΑΔ εκ της ανωτέρω αποφάσεως, θα έχει - εκχωρούμενα από την ΕΤΑΔ – και ο αγοραστής του ακινήτου».

Οι επιτρεπόμενες χρήσεις είναι Χώρος Πολιτιστικών Λειτουργιών & Κέντρο Κεραμικής Τέχνης αλλά και Γενικής Κατοικίας. Τα τετραγωνικά μέτρα των κτισμάτων είναι 1.987,50. Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών συμμετοχής είναι έως τη Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024. Η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της οικονομικής προσφοράς θα ανακοινωθεί μεταγενέστερα στους συμμετέχοντες που έχουν υποβάλει επιτυχώς τα ανωτέρω δικαιολογητικά.

Όπως αναφέρθηκε, η τιμή εκκίνησης, δηλαδή το ύψος του ελάχιστου προσφερόμενου ανταλλάγματος, ορίζεται στο ποσό των 3.335.000 ευρώ. Το βήμα του διαγωνισμού, δηλαδή το ελάχιστο ποσοστό αύξησης εκάστης προσφοράς επί της ανώτατης ήδη υφιστάμενης προσφοράς, ορίζεται ίσο με 5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εξοχική κατοικία: Το come back των Ελλήνων – Οι τιμές και το προφίλ των αγοραστών

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Ε65: Στην κυκλοφορία 136 χλμ. στην Κεντρική Ελλάδα – Πώς αλλάζουν οι οδικές μεταφορές

Ακίνητα: Ποιες είναι οι τιμές στην αγορά γραφείων – Η τάση και η νέα «μεγάλη εικόνα»

gazzetta
gazzetta reader insider insider