Τράπεζα Πειραιώς – Dimand: Στρατηγική συνεργασία για αξιοποίηση 4 σημαντικών ακινήτων αξίας μισού δισ. ευρώ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τράπεζα Πειραιώς – Dimand: Στρατηγική συνεργασία για αξιοποίηση 4 σημαντικών ακινήτων αξίας μισού δισ. ευρώ
Ποια είναι τα projects που περιλαμβάνει η συνεργασία της τράπεζας με την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων. Από τα ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας και τα νέα κεντρικά έως την ανάπτυξη στο Λαύριο.

Σε τέσσερα σημαντικά projects, ήτοι ακίνητα – αναπτύξεις, αφορά η στρατηγική συνεργασία που ανακοίνωσαν πριν λίγη ώρα ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου και ο διευθύνων σύμβουλος της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος.

Πρόκειται για έργα (συνολικά 127 χιλ. τ.μ. δόμηση) που σύμφωνα με τον κ. Ανδριόπουλο θα έχουν ένα συνολικό κόστος κατασκευής 0,5 δισ. ευρώ (αρχική εκτίμηση).

Ειδικότερα, τα 4 αυτά σημαντικά ακίνητα – έργα, από την Αθήνα έως το Λαύριο, αφορούν:

  1. Την ανακαίνιση των γραφείων στην οδό Κοραή 4 στο κέντρο της Αθήνας, ακινήτου στις οδούς Λυκούργου και Αιόλου (που έχει μείνει γνωστό ως ακίνητο Λαμπρόπουλου) επίσης στο κέντρο της πρωτεύουσας, την ανάπτυξη στο ακίνητο της πρώην ζυθοποιίας Φιξ στη Θεσσαλονίκη, καθώς και την ανάπτυξη του μεγάλου ακινήτου πρώην κλωστοϋφαντουργίας Αιγαίου στο λιμάνι του Λαυρίου.
  2. Το κτίριο της Κοραή θα ανακαινιστεί και θα πουληθεί από τη Dimand στην Τράπεζα Πειραιώς με το κλειδί στο χέρι για να εγκατασταθούν εκεί κεντρικές υπηρεσίες της Τράπεζας.
  3. Το ακίνητο Λαμπρόπουλου θα ανακαινιστεί με ανοιχτές ακόμα τις χρήσεις που θα φιλοξενήσει, ενώ για το Φιξ ήδη η Τράπεζα χρηματοδοτεί το έργο.
  4. Για το Λαύριο η συνεργασία έχει ξεκινήσει με την ανάθεση της πολεοδομικής ωρίμανσης του ακινήτου από την Τράπεζα στη Dimand και όταν η ανάπτυξη φτάσει στις οικοδομικές άδειες θα αποφασιστεί η συμμετοχή του developer με κεφάλαια στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας που κατέχει το ακίνητο. Η ανάπτυξη θα περιλαμβάνει κατοικίες, καταστήματα κ.α. και ουσιαστικά θα αποτελέσει επέκταση της πόλης του Λαυρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υποδομές: «Πονοκέφαλος» η χρηματοδότηση έργων και η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης – Τι προτείνουν οι Κατασκευαστές

Πώς η περιοχή του Λαυρίου εξελίσσεται σε νέο προορισμό για μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις – αναπτύξεις

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Δύναμη πυρός» 3 δισ. για επενδύσεις, αναμένει μερίσματα 10 δισ. - «Ταύροι» οι αναλυτές

gazzetta
gazzetta reader insider insider